Ordförandebloggen #21: BP-dagen
Foto: F04-1

Ordförandebloggen #21: BP-dagen

Share

Ordförandebloggen #21: BP-dagen

”BP-dagen” är den årliga manifestationen och festdagen för hela ungdomsverksamheten i BP. Den äger alltid rum ute på planerna och ängarna vid vår hemmaborg Grimsta, d v s utgör en ...

”BP-dagen” är den årliga manifestationen och festdagen för hela ungdomsverksamheten i BP. Den äger alltid rum ute på planerna och ängarna vid vår hemmaborg Grimsta, d v s utgör en del av Mötesplats Västerort. Ett fullspäckat program utlovas, bl a kändismatchen mellan ”BP Legender” och ”Vi Lirare”. Det kommer att spelas drygt 150 interna BP matcher. Dessutom utlovas mängder av tävlingar och upplevelser tillsammans med BPs samarbetspartners i sponsorbyn. I år går BP-dagen av stapeln nu på lördag den 2 september. Precis alla är välkomna till BP-dagen, såväl alla nuvarande medlemmar av BP-familjen såväl som alla blivande och övriga invånare i Västerort.

BP-dagen – program

Ett urval av programpunkterna under BP-dagen:

  • Kändismatch mellan ”BP Legender” och ”Vi Lirare”
  • Ungdomsmatcher mellan alla lag i BP
  • Herr- och damlagets spelare kommer
  • Klädbytardag för kläder och skor
  • Sponsorby – roliga aktiviteter med BPs samarbetspartners
  • BP-trollet kommer förmodligen på besök
  • Serveringarna är öppna
  • Nattfotboll Västerort med trummor
  • BP – Degerfors på storbildsskärm

Nedan en mer utförlig beskrivning av innehållet i BP-dagens olika programpunkter.

Kändismatch mellan ”BP Legender” och ”Vi Lirare”

Henrik ”Henke” Strömblad, välkänd tv-och BP-profil, håller ihop allt kring kändismatchen. Den börjar kl. 12.30 på A-plan. Henkes största problem blir att dela in spelarna i de två lagen, då de flesta kända spelare och ledare har en bakgrund i BP… Det går initierade rykten om att bl a följande namn kommer att ställa upp i laget för ”BPs legender”:

”BPs Legender”

Berndt Magnusson (målvakt, flest A-lagsmatcher i BP, även pappa till BPs lagkapten ”Gurra”. Medlem av BPs Hall of Fame)

Jan Kypengren (försvarare, lagkapten i BP under 80- och 90-talet)

Nicklas Carlsson (försvarare, både inledde och avslutade karriären i BP, däremellan AIK och IFK Göteborg)

Markus Karlsson (försvarare, två allsvenska säsonger med BP, dubbel allsvenska mästare med DIF)

Babis Stefanidis (mittfältare, BP-fostrad, DIF, Helsingborg och Malmö FF, innan ”hemvändare” för spel i Allsvenskan med BP)

Cain Dotson (forward, BP-fostrad med 182 matcher och 44 mål i BP, 18 mål i Allsvenskan för GIF Sundsvall)

Olof Guterstam (forward, skyttekung i Superettan när BP gick upp i Allsvenskan första gången 2006, BPs första A-landslagsman. Medlem av BPs Hall of Fame)

Thomas Lyth (ledare, mångårig A-lagstränare under två sejourer i BP under 80- och 90-talet)

Stefan Billborn (ledare, mångårig akademitränare i BP, A-lagstränare i Allsvenskan 2014, idag tränare i Hammarby)

Per Ferm (ledare, forward i A-laget med genombrottskraft och tungt skott, spel med Djurgården i Allsvenskan. Nyligen invald i BPs Hall of Fame)

Kommer Tommy Söderberg? Kommer Anders ”Limpan” Limpar? Kommer Pascal ”Pagge” Simpson? Laguppställningen från ”Vi Lirare” presenteras under den kommande veckan. Håll utkik. Det här är garanterat en match som ingen vill missa!

Ungdomsmatcher mellan alla lag i BP

Ja matcher mellan nästan alla lag i BP. Det kommer att spelas drygt 150 interna BP matcher under BP-dagen. För mer information om alla matcher och spelscheman, klicka här, och för en karta över alla spelplaner ute på Grimsta, klicka här.

Herr- och damlagets spelare kommer

Våren och sommaren har gått bra för BP. Damlaget leder div 1 Södra Svealand. Herrlaget leder Superettan. Under BP-dagen kommer vissa spelare och ledare från både herr- och damlaget att finnas på plats (båda lagen har dock bortamatcher denna dag). Dvs här kan du träffa några av dina idoler och få autografer, höra om spelarnas karriärer och historier, om hur det är att vara seniorspelare på elitnivå mm. Sen vill ledarna och spelarna att alla medlemmar i BP-familjen kommer som publik på återstående hemmamatcher under hösten.

Klädbytardag för kläder och skor

En bytesdag för kläder och skor kommer att anordnas under BP-dagen på särskilt angiven plats på Grimsta. Överordnade syften med att arrangera en bytesdag, är både miljömässiga och ekonomiska aspekter. Alla BPs medlemmar har möjligheten att lämna in och hämta ut fotbollsmaterial hos BPs Sportkontor på Gulddragargränd 60 mellan kl 09:00-17:00 på vardagar fram till den 2/9. Ta med BP-kläder, fotbollsskor och annan fotbollsutrustning som är i gott skick, om du t ex vill byta till andra storlekar. Vid inlämning så utdelas poäng som sedan kan användas för att hämta ut material under BP-dagen mellan kl 10:00-16:00 på Grimsta IP. Önskar ni att donera material utan att hämta ut något i utbyte så går det självklart också bra. Eventuellt överblivna skor/plagg kan hämtas av intresserade under efterföljande vecka, dvs vecka 36. Mer detaljinformation om klädbytardagen finns på BPs hemsida och på BPs sociala medier.

Sponsorby – roliga aktiviteter med BPs samarbetspartners

En särskild sponsorby med många av BPs samarbetspartners kommer att arrangeras, med många roliga aktiviteter. Vad sägs om hoppborg, hinderbana, prickskjutning och kast med liten toalettborste?

BP-trollet kommer förmodligen på besök

BP-trollet är BPs officiella maskot. BP-trollet håller i vanliga fall till i skogarna runt Grimsta. Nu ryktas det att BP-trollet förmodligen kommer på besök under självaste BP-dagen…

Serveringarna är öppna

BPs Sportkontor har utlovat att mycket gott kommer att serveras under BP-dagen, och att det med god bemanning inte kommer att bli några köbildningar vid serveringarna. Mat, dryck, snacks och BP prylar. Kom och köp!

Nattfotboll Västerort med trummor

BP anordnar sedan förra hösten nattfotboll på tre platser runt om i Västerort under sena lördag kvällar. Ledare och deltagare från Nattfotboll Västerort kommer att finnas på plats under BP-dagen, för att berätta om sin bakgrund, om själva verksamheten, för att spela trummor och andra instrument mm. Många sköna snack och skratt utlovas.

BP – Degerfors på storbildsskärm

När BP-dagen går mot sitt slut, börjar det samtidigt närma sig för BPs bortamatch mot Degerfors, dvs BP Herr i Superettan. För alla som är intresserade och vill, kommer därför dörrarna att stå öppna för att se den tv-sända matchen på storbildsskärm med avspark kl. 16. På exakt vilken plats det blir meddelas på Grimsta.

PS 1. BP Herr spelar hemma match mot Helsingborg på Grimsta tisdagen den 12 september kl. 19, en toppmatch i Superettan. Sportkontorets ambition är att det ska bli en stor publikfest för hela föreningen. #fullsattgrimsta Därför påbörjas uppsnack och lite införsäljning av just den matchen redan under BP-dagen… DS.

PS 2. Jag vill också passa på att tipsa om en välskriven artikel om BP av Noa Bachner på Sportexpressen, som på ett bra sätt fångar upp den övergripande utvecklingen i BP. Länk till artikeln hittar du här. DS.

Varmt välkomna till BP-dagen!

Fredrik Bergholm
Styrelseordförande
Twitter: @BergholmFredrik
Instagram: fredrik.bergholm
Facebook: Fredrik Mikael Bergholm

För tidigare ordförandebloggar, klicka här.