Nytt rödsvart år för Rebecka Lundblad Roth

Nytt rödsvart år för Rebecka Lundblad Roth

Share

Nytt rödsvart år för Rebecka Lundblad Roth

Under sommaren 2018 anslöt Rebecka Lundblad Roth till BP från spel med Notvikens IK i Division Ett Norrland och tog snabbt plats på Grimstas gröna fält.  - Mycket roligt att förlä ...

Under sommaren 2018 anslöt Rebecka Lundblad Roth till BP från spel med Notvikens IK i Division Ett Norrland och tog snabbt plats på Grimstas gröna fält. 
– Mycket roligt att förlänga med Rebecka, en bra spelare som vi har nytta av längs båda kanterna, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam i BP.

Foto: Henke Råssmo

26-åriga Rebecka Lundblad Roth började sin fotbollskarriär i Västeråsklubben Tillberga IK och hamnade så småningom, via Västerås IK, i Notvikens IK i Luleå. Parallellt med fotbollen har hon studerat till civilingenjör vid Luleå Tekniska Universitet. Flera säsonger har det blivit i Division Ett och till 2019 får Lundblad Roth möjligheten att följa med BP upp i Elitettan.

Minnesvärt från hösten är självklart den snabba kvitteringen till 1-1 mot Sätra SK i seriefinalen som säkrade seriesegern i Division Ett Södra Svealand och gav kvalplatsen som BP nyttjade på bästa sätt.