Ny titel och flera fina prestationer – BP som vanligt starka i Gothia Cup

Ny titel och flera fina prestationer – BP som vanligt starka i Gothia Cup

Share

Ny titel och flera fina prestationer – BP som vanligt starka i Gothia Cup

Inte mindre än 15 BP-lag deltog i Gothia Cup i Göteborg föregående vecka. BP har en fin historia i landets andra stad med flera fina placeringar och ett återkommande högt deltagara ...

Inte mindre än 15 BP-lag deltog i Gothia Cup i Göteborg föregående vecka. BP har en fin historia i landets andra stad med flera fina placeringar och ett återkommande högt deltagarantal med rödsvarta matchtröjor. 2018 säkrades BPs 29:e titel i Gothia Cup, när P05-1 vann finalen mot Dallas Texans (USA) med 2-1 efter ett sent avgörande. I den här artikeln har vi samlat hur det gick för de BP-lag som deltog.

Text: Peter Appelquist
Foto: F06-1

Pojkar 11
I den yngsta klassen räknas inte resultaten, men BP fick sju matcher utspridda över veckan med roligt internationellt motstånd såsom lag från USA, Frankrike, Libanon och Polen.

Pojkar 12
BP gick starkt i gruppen och slutade på andra plats efter brasilianska Interesporte Boca. I gruppspelet blev det seger mot Assyriska BK och Phoenix Football (England) innan slutspelet väntade. I första rundan vann BP mot Regents Park FC (England) med 3-1 innan det tyvärr blev förlust mot Prep School Lions (England) i A-slutspelet.

Flickor 12
I den här klassen deltog två BP-lag, F06-1 och F06-4. Båda lagen gick in i turneringen med mycket glädje. F06-4 mötte lag från Tyskland, Sverige och Norge i gruppspelet innan B-slutspelet väntade. I första rundan blev det seger efter straffar mot amerikanska AYSO United, rafflande! I åttondelsfinalen blev det tyvärr förlust mot Hjuviks AIK.

F06-1 vann sin grupp övertygande efter tre raka segrar mot motstånd från Estland, Sverige och England. I A-slutspelet blev det förlust mot AIK i åttondelsfinalen efter en jämn match.

Flickor 13
F05-1 sprang igenom gruppspelet med övertygande segrar mot amerikanskor, kanadensiskor och svenskor och på vägen släpptes endast ett mål in. I slutspelet lottades BP mot tyska Hamburger Sport Verein som vann en tät och jämn match med 3-2, Hamburg gick sedan till final i A-slutspelet.

Pojkar 13
I den här klassen deltog tre BP-lag där P05-1 spelade i en grupp och P05-2 deltog med två lag i turneringen. Noterbart är att samtliga tre lag gick vidare till A-slutspelet efter fina prestationer i gruppspelet. I slutspelet gick P05-1 så långt man kan i en turnering och säkrade guldet i Gothia Cup. Båda lagen från P05-2 tog sig till åttondelsfinal i A-slutspelet efter fantastiska prestationer.

Flickor 14
F04-1 kom till turneringen med revanschlusta med bronsmedaljen från 2017 i minnet. Laget sprang igenom gruppspelet med tre segrar och kom stärkta till slutspelet. Seger tåget fortsatte hela vägen fram till semifinal, där BP inte släppte in ett mål i sextondel-, åttondel- och kvartsfinal. I semifinalen spelades en jämn match mot Nacka FC där Nacka vann med uddamålet. En ny fin bronspeng till F04-1.

Pojkar 14
P04-23 deltog i turneringen och lottades in i en femlagsgrupp där ett franskt och ett norskt lag kryddade en grupp med tre svenska lag. BP kvalificerade sig för B-slutspelet och tog sig hela vägen till åttondelsfinal där Älvborgs FF var för starka.

Flickor 15
F03-1 tog sig genom gruppspelet efter tre raka segrar mot bland annat ett amerikanskt lag med klara 6-0. I slutspelet fortsatte segrandet i sextondelsfinalen innan det blev en uddamålsförlust mot Dallas Texans (USA) i åttondelsfinalen.

Pojkar 15 (SEF Trophy)
För andra året arrangerades inbjudningsturneringen SEF Trophy för P15-lag. I gruppspelet vann BP mot Halmstads BK, Angered MBIK och Västerås SK. I åttondelsfinalen blev det seger mot Qviding FIF innan det blev förlust mot AIK i kvartsfinalen.

Pojkar 17 (Tipselit Trophy)
Den andra inbjudningsturneringen på pojksidan är Tipselit Trophy där BP deltog med ett starkt lag. I gruppspelet noterar vi tre segrar mot IF Elfsborg, Tikitaka Academy och CCL Soccer Club. Som gruppsegrare lottades BP mot IFK Göteborg i kvartsfinalen där hemmalaget var effektiva och vann med 4-2.

Flickor 18
BPs F19-lag deltog i Flickor 18-klassen och gick obesegrade genom gruppspelet och säkrade därmed andraplatsen i gruppspelet och en plats i A-slutspelet. I sextondelsfinalen blev det en uddamålsförlust mot Kungsbacka DFF, som sedan tog sig hela vägen till guldet i Gothia Cup.

Pojkar 18
I den äldsta pojkklassen lottades BP in i en jämn grupp med ett danskt, ett svenskt och ett tunisiskt lag. Efter en inledande seger blev det två förluster i gruppspelet och en plats i B-slutspelet för BP. I sextondelsfinalen blev rafflande med strafförlust mot Kungsängens IF.

BP vill som förening tacka Gothia Cup för ett trevligt arrangemang och från Sportkontoret skickar vi en extra hälsning till de ledare och föräldrar som ansvarade för att samla de flesta BP-lagen till gemensam kväll med bad och mat under tisdagen. Uppmuntrande och stärkande av föreningskänslan!