McDonalds hittar nyanställningar via Mötesplats Västerort
BPs Klubbhus var välfyllt när Ulrika Andrén från McDonalds Västerort höll i en första gruppintervju. Foto: Stefan Bärlin

McDonalds hittar nyanställningar via Mötesplats Västerort

Share

McDonalds hittar nyanställningar via Mötesplats Västerort

Mötesplats Västerort är samlingsnamnet för BPs samhällsstödjande aktiviteter (populärt kallat CSR-arbete). Nattfotbollen och Tjejfotbollen är aktiviteter som skapar gemenskap och g ...

Mötesplats Västerort är samlingsnamnet för BPs samhällsstödjande aktiviteter (populärt kallat CSR-arbete). Nattfotbollen och Tjejfotbollen är aktiviteter som skapar gemenskap och glädje. Nu har nästa steg i Mötesplats Västerort kommit igång på riktigt. McDonalds Västerort kliver in som officiell partner till Första Jobbet Västerort och i veckan genomfördes en gruppintervju i BPs Klubbhus där deltagare i Nattfotbollen och Tjejfotbollen får möjlighet till jobb.
– Fotbollsdelen är en viktig aktivitet att erbjuda, men vill vi göra skillnad på riktigt måste vi göra mer och det är där jobben blir nyckeln, säger Stefan Bärlin, CSR-ansvarig

Efter att ha varit med i BPs verksamhet och visat att man kan ta ansvar som ledare så är nästa steg att man får vara funktionär i samband med att BPs representationslag spelar match på Grimsta. Det handlar om olika roller såsom servering, publikvärd eller bårbärare, uppdrag som kräver sitt ansvar.
– Det är så otroligt viktigt att få det första jobbet och som först ledare i Nattfotbollen, jobb på våra matcher, hjälp med cv och en referens så får ungdomarna en bättre grund att utgå från.
– Fotbollsdelen är en viktig aktivitet att erbjuda , men vill vi göra skillnad på riktigt måste vi göra mer och det är där jobben blir nyckeln, säger Stefan Bärlin, CSR-ansvarig

McDonalds är erkänt duktiga på att anställa människor av olika bakgrund och i unga åldrar. För många har McDonalds varit ett första jobb, ett steg in i arbetslivet. Men möjligheten att göra karriär inom McDonalds är minst lika stor. I Västerort har McDonalds restauranger i Vällingby, Kista Galleria, Brommaplan och Alviks Torg.
– Det första jobbet kan vara helt avgörande och McDonalds är Sveriges största arbetsgivare med bra förutsättningar, säger Ulrika Andrén på McDonalds Västerort.
– Ingen kan göra allt men vi kan alltid göra något och integrationsarbete med nytänk blir verklighet genom samarbete.
– Av de arton ungdomar som kom på första gruppintervjun gick tolv vidare till nästa steg, som är att träffa restaurangchefer på våra restauranger i Västerort. Det var en härlig kväll på Grimsta!

BP har under säsongen erbjudit 104 jobbtillfällen på representationslagens matcher. Gruppintervjuerna med McDonalds kommer att genomföras varje månad framöver och och blir en ordinarie del av BPs verksamhet.

Är du intresserad av Första Jobbet Västerort och BPs Mötesplats Västerort? Kontakta CSR-ansvarig Stefan Bärlin via telefon, 073-441 37 18, eller e-post, stefan.barlin@brommapojkarna.se.