Märta Säfström och Daniella Famili förlänger med BP

Märta Säfström och Daniella Famili förlänger med BP

Share

Märta Säfström och Daniella Famili förlänger med BP

Två viktiga pjäser från årets avancemang stannar kvar i BP. Mittbacken Märta Säfström och den offensiva mittfältaren Daniella Famili har förlängt sina avtal med klubben. Text: ...

Två viktiga pjäser från årets avancemang stannar kvar i BP. Mittbacken Märta Säfström och den offensiva mittfältaren Daniella Famili har förlängt sina avtal med klubben.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Mittbacken Märta Säfström värvades till BP från IK Uppsala inför årets säsong. I början av året rehabade Märta en skada och när hon väl blev frisk var hon en regelbunden kugge i BP:s mittbackslås. Till slut blev det 21 matcher för Märta i sin debutsäsong för klubben. Nu förlänger Märta sitt avtal med BP och blir kvar även nästa år när BP gör premiär i OBOS Damallsvenskan.

Tekniske mittfältaren Daniella Famili började sin fotbollskarriär i BP innan hon flyttade till Bele Barkarby och AIK för att spendera den mesta tiden av sin ungdomsfotboll. Sommaren 2019 återvände ”Danni” till BP efter collegespel i USA men fick både 2019 och 2020 totalt förstört av skador. Hennes A-lagsdebut i BP kom därför inte förrän i år och när hon väl fick chansen att vara på planen glänste hon. Som BP:s ”10:a” stod hon för kreativiteten i BP:s offensiv när tredjeplatsen i Elitettan vanns. Sammanlagt blev det fyra mål på 21 matcher för BP i årets säsong av Elitettan. Daniella fortsätter nu sin karriär i BP och följer med klubben upp till OBOS Damallsvenskan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo