Märta Säfström ny i BP-truppen!

Märta Säfström ny i BP-truppen!

Share

Märta Säfström ny i BP-truppen!

Den rutinerade försvarsspelaren Märta Säfström ansluter till BP från IK Uppsala. Text: Tore KleistFoto: IK Uppsala - I Märta får vi en stark, hårt arbetande, erfaren spe ...

Den rutinerade försvarsspelaren Märta Säfström ansluter till BP från IK Uppsala.

Text: Tore Kleist
Foto: IK Uppsala

– I Märta får vi en stark, hårt arbetande, erfaren spelare, kommenterar BPs sportchef Staffan Jacobsson värvningen. Hon kan spela på många olika positioner i backlinjen. Det är roligt att Märta har valt BP!

23-åriga Säfström är uppvuxen i Uppsala och har hunnit med flera säsonger i Elitettan med Sirius och IK Uppsala. Förra året spelade hon nästan alla minuter när Uppsala tog klivet upp i Damallsvenskan. Där blev det mindre speltid, med tre starter och tio inhopp i högsta serien.

– Jag hade förstås hoppats på att få spela mer! Viss skadeproblematik gjorde att jag hade svårt att konkurrera om startplatserna. Nu är jag sjukt revanschsugen!
Du är varmt välkommen till Grimsta! Vilken är din huvudsakliga position?
– På senare tid har jag mest varit mittback, men har även spelat ytterback och på mittfältet.
Utan att vara blygsam, vilka är din främsta styrkor?
– Jag är bra på att göra spelare runt omkring mig bättre med hjälp av mitt ledarskap och min kommunikationsförmåga. Jag är passningssäker och gillar att ha mycket boll vid uppspel.
Nu blir det BP!
– Ja, jag är snart klar med min universitetsexamen i Uppsala, och nu blir det sjukt kul att hamna i en så anrik klubb som BP som presterat bra de senaste säsongerna. Jag hoppas kunna bidra med en del rutin och trygghet bakåt så att laget kan fortsätta uppåtkurvan man haft de senaste åren.

BP Media önskar förstås detsamma och ser fram emot att se Märta på Grimstamattan snart!