Marijan Cosic lämnar BP
Foto: Erik Bjernulf

Marijan Cosic lämnar BP

Share

Marijan Cosic lämnar BP

Han var starkt bidragande till två raka avancemang när vi tog oss från Ettan Norra, via Superettan tillbaka till Allsvenskan. Nu står det klart att Marijan Cosic lämnar BP efter t ...

Han var starkt bidragande till två raka avancemang när vi tog oss från Ettan Norra, via Superettan tillbaka till Allsvenskan. Nu står det klart att Marijan Cosic lämnar BP efter tre säsonger. 
– Det har varit tre vackra år och jag vill rikta en stor tacksamhet till alla supportrar, spelare, ledare och alla människor kring klubben, säger Marijan Cosic. 

Sportchef Philip Berglund om Marijan Cosic
– ”Marre” har haft tre riktigt fina år hos oss och självklart ser vi med stor glädje på de två säsongerna i Ettan och Superettan då han stod för totalt 25 mål. I Allsvenskan inledde han med en stark vår men speltiden blev mindre under säsongen. 
– Marre har varit otroligt proffsig genom hela säsongen och bidragit på alla sätt. Vi tackar honom för hans insatser och önskar varmt lycka till framåt i karriären. 

Marijan Cosic om tiden i BP 
– Det har varit tre fina år i BP och jag känner en stolthet kring vad vi tillsammans lyckades åstadkomma. När jag först kom till  BP år 2020 i Ettan så var det både en klubb som behövde kärlek, men också en spelare som behövde kärlek.
– Det har varit tre vackra år och jag vill rikta en stor tacksamhet till alla supportrar, spelare, ledare och alla människor kring klubben. 

Cosic skrev på för en BP efter en imponerade säsong med IFK Haninge i Ettan Norra 2020 då han stod för 18 mål och 13 målgivande passningar. I BP slog han inte av på takten utan visade att Ettan var en nivå han var klart bättre än. I Superettan 2022 minns vi alla med glädje den poänggivande trion längst fram där Marre stod för tio mål, endast trumfad av kollegorna Nikola Vasic och Oscar Pettersson.