Klara Andrup i BP 2021-22!

Klara Andrup i BP 2021-22!

Share

Klara Andrup i BP 2021-22!

Kantspelaren Klara Andrup ansluter till BP på ett tvåårskontrakt. 23-åringen kommer närmast från Hammarby IF. Text: Tore KleistFoto: Hammarby IF - Klara är användbar på ...

Kantspelaren Klara Andrup ansluter till BP på ett tvåårskontrakt. 23-åringen kommer närmast från Hammarby IF.

Text: Tore Kleist
Foto: Hammarby IF

– Klara är användbar på flera positioner och har ruggigt bra tryck i buggarna, kommenterar sportchefen Staffan Jacobsson sitt senaste nyförvärv. Med Klara ökar vi konkurrensen med en spelare som gått upp i allsvenskan två gånger, med Kungsbacka 2018 och Hammarby i år. Hon gjorde dessutom mål på oss i år.

Välkommen till Grimsta, Klara! Var började din karriär?
– På elitnivå var det i Hovås/Billdal där jag spelade från jag var femton, och blev då uttagen till några samlingar med F17- och F19-landslagen. Efter ett halvår på USA-college kom jag tillbaka och spelade tre år i Kungsbacka DFF, vilket slutade med att vi gick upp till Damallsvenskan. Det var en riktig höjdpunkt då jag trivdes bra och fick spela mycket (alla 26 matcher, reds anm).
Sedan blev 2019 förstört?
– Ja, jag var kvar i Kungsbacka, men då drog jag av korsbandet några matcher innan säsongen började… Inför 2020 gick jag till Hammarby men på grund av pandemin fick jag ingen bra försäsong att ta ikapp med knät, men i juli kunde jag vara fullt tillbaka!
Ja, det blev ändå spel i tjugotvå matcher, om än mest som inhoppare, och fyra mål. Nu gäller BP, vad kan Grimstapubliken förvänta sig att få se?
– Jag spelar mest och helst som ytterforward, men förra året hoppade jag in som ytterback också. Mina främsta egenskaper är min snabbhet, styrka och inlägg. Förhoppningsvis ska vi kunna spela bra fotboll ta en bra placering. Själv hoppas jag kunna utvecklas och att tillsammans med klubben ta nya steg. Jag känner mig redo inför en ny säsong och det ska bli kul med en ny miljö!