Klar seger mot Enskede

BP tog en säker seger mot Enskede IK i årets första träningsmatch. Slutsiffrorna skrevs till slut till 7-1 och BP-supportrarna kunde glädjas över många olika målskyttar och flera ...

BP tog en säker seger mot Enskede IK i årets första träningsmatch. Slutsiffrorna skrevs till slut till 7-1 och BP-supportrarna kunde glädjas över många olika målskyttar och flera lovande insatser.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Lovisa Norrby och Mathilda Lindström)

Så här precis i början av året är det förstås svårt att dra några långtgående slutsatser om ett lags kvalitet, speciellt efter matcher mot motstånd från lägre divisioner. Det sagt, lördagens match på Grimsta bjöd ändå på ett ganska lovande BP-spel. Redan från start blev klasskillnaden tydlig. BP kom fram i många attacker på högerkanten, inte minst med Felicia Thörngren, som startade som högerback. Det tog en kvart innan första målet kom, då ett lågt inspel från Emma Lundh oturligt styrdes i mål av en Enskede-försvarare. Efter ytterligare en kvart hade BP ryckt ifrån till 4-0, främst genom fortsatta anfall på högerkanten. Enskedes unga och duktiga forward Matilda Vinberg kunde reducera strax före paus. Efter halvtidsvilans många byten dröjde det bara ett par minuter innan Michaela Larsson kunde utöka ledningen, och i stort sett kvarstod bilden från första halvlek. BP dominerade kraftfullt, även om det dröjde till matchens slutskede innan det kom två mål till.

Vi fick se flera av vinterns nyförvärv och även ett par spelare från juniorleden. Wilma Wärulf som har flyttat från Sundsvalls DFF kom in som vänsterback efter paus och var, på ett lovande sätt, mycket delaktig i det offensiva spelet. Hon har en bra vänsterfot, och tog ansvar för hörnor och frisparkar från höger. En sådan frispark från långt håll resulterade i matchens sista mål, då varken anfalls- eller försvarsspelarna nådde bollen som gick in vid bortre stolpen. Det var också kul att se U-truppens Madeleine Häger få mer än en timmes speltid centralt på mittfältet. Hon ersattes av den mycket lovande Matilda Nildén, född 2004, som gjorde ett piggt inhopp som toppforward. Hon hann visa både fin bollkontroll och spelsinne och var med i förspelet till Daniella Novaković 6-1-mål.

– Det är kul att vara igång med matcher nu och jag tycker att vi fick till ganska många bra kombinationer, sa en nöjd Mathilda Lindström efter matchen. Det är alltid skönt att vinna!

Fakta Träningsmatch
BP – Enskede IK
7-1 (4-1)
Mål: BP: Självmål 15, Eldina Ahmić 20, Mathilda Lindström 24, Lovisa Norrby 28, Michaela Larsson 48, Daniella Novaković 84, Wilma Wärulf 86; Enskede: Matilda Vinberg 36
Varningar: BP: Estibaliz Montes de Oca
Publik: ca 55