Kitten inför Trelleborgs FF – “Vi får se till att vara smarta”
Foto: Erik Bjernulf

Kitten inför Trelleborgs FF – “Vi får se till att vara smarta”

Share

Kitten inför Trelleborgs FF – “Vi får se till att vara smarta”

BP säkrade avancemang till Allsvenskan när man i tisdags hemmaslog IK Brage med 3-2. Men än finns det fotboll kvar att spela. Viktig fotboll. Med två omgångar kvar toppar BP tabel ...

BP säkrade avancemang till Allsvenskan när man i tisdags hemmaslog IK Brage med 3-2. Men än finns det fotboll kvar att spela. Viktig fotboll. Med två omgångar kvar toppar BP tabellen tre poäng före andraplacerade Halmstad BK. På söndag väntar Trelleborgs FF borta på Vångavallen och vinner BP den matchen är seriesegern nära. Läs huvudtränare Christer Mattiassons tankar inför mötet och om senaste matchen mot IK Brage.

Vad kände du när slutvisslan ljöd i tisdags?
– Det är svårt att beskriva vad man kände där och då. Det har gått så många tankar genom mitt huvud i sex åtta veckor nu. Vi har sett att vi är så bra som tabellen visar och det gällde bara att knyta ihop säcken. När domaren väl blåste av var det bara glädje och lättnad. Nu behöver vi inte tänka så mycket och kan se fram mot de här två matcherna som är kvar.  

Fotbollen som spelades i tisdags då?
– Fotbollen var helt okej. Det fanns delar i försvarsspelet som var väldigt bra. Vi vann bollen högt två gånger och sårade Brage. Vi gjorde väldigt mycket i hög hastighet och hade bra variation i anfallsspelet. Vi pratade om att komma in bakom dem men nådde kanske inte in bakom så ofta som vi hade önskat. De längre bollarna fastnade ibland på deras backar och de fick anfalla mot oss istället. Det måste vi förbättra. Men viktigast var att vi vann.

Trelleborg borta på söndag, vad har du för erfarenheter från Vångavallen?
– Fantastiska erfarenheter. Jag har bara bra grejer där ifrån men jag har aldrig varit där som tränare. Jag har aldrig förlorat mot Trelleborg tror jag, som spelare. Ställer man frågan till BP i stort skulle de gå tillbaka till 2020 när man torskade på straffar och inte gick upp i Superettan. Där finns det nog en stor revanschlust hos många. Vi får räkna med en tung gräsmatta och vi får se till att vara smarta i början för att känna lite på det. Sedan får vi förhoppningsvis bara slappna av och spela fotboll på ett bra sätt.

Naturgräs kontra konstgräs, hur påverkar det er?
– Vi tänker inte så mycket. Vi försöker göra våra grejer. Men det är klart, det går lite långsammare på naturgräset men det kan också regna och då kan det gå riktigt fort vilket vi kan ha stor nytta av. Men det är såklart lite annorlunda. Lagen kommer ofta upp lite närmare i press så vi behöver vara lika spelbara som vi har varit de senaste matcherna. Alla ska vilja ha bollen, både mötande och i djupled så vi får ett kombinationsspel. Jag hoppas att vi kan göra en likadan match som vi gjorde hemma mot Trelleborg.  

Vad förväntar du dig för matchbild?
– Jag hoppas att vi kan ta tag i det och att vi får äga bollen och diktera villkoren så att vi får Trelleborg att springa både bakåt och i sidled men framförallt mot eget mål. Och att vi kan vara så pass kalla att vi kan fortsätta göra de sakerna som vi gjort hela tiden.  

Kan ni spela mer avslappnat nu?
– Det är klart, vi har ju vunnit någonting precis men när vi vann serien förra året gjorde vi ett dåligt resultat borta mot Täby och det vill vi inte ska upprepas. Gör vi bara en bra match kan vi ta ett sämre resultat så länge vi ser till att lösa de delarna vi vill. Så avslappnat, ja, men vi behöver göra det proffsigt för att vinna matchen.  

— 

Superettan: omgång 29
Trelleborgs FF – BP    
Vångavallen, söndag 30/10 kl. 15.00   

Reser du inte till Trelleborg för att se matchen på plats ser du den enklast på Discovery+. Har du inte redan Discovery kan du skaffa det via denna länk så går en del av summan till BP.