Kevin Ackermann förlänger 
Foto: Erik Bjernulf

Kevin Ackermann förlänger 

Share

Kevin Ackermann förlänger 

Herrlaget inledde 2024 med seger i första träningsmatchen och glädjande besked. Nu kommer nästa, lagets 22-åriga mittfältsstjärna Kevin Ackermann har skrivit ett nytt 2,5-års ...

Herrlaget inledde 2024 med seger i första träningsmatchen och glädjande besked. Nu kommer nästa, lagets 22-åriga mittfältsstjärna Kevin Ackermann har skrivit ett nytt 2,5-årsavtal med BP.
– Vi är otroligt glada och stolta över att ha förlängt Kevins avtal. Kevin kom till oss från en lägre division och har tagit jättestora steg under 2023 och belönades dessutom med att komma med i januariturnén nu senast. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer fortsätta göra varandra bättre och det är väl det som definierar Kevin, att varje dag vilja bli bättre. Därför är vi väldigt glada över att ro denna förlängning i hamn, säger sportchef Philip Berglund.

Kevin anslöt till BP inför säsongen 2023, efter att ha tillbringat de tre tidigare säsongerna hos Örgryte IS. Trots sin unga ålder har Kevin redan mycket rutin inom seniorfotbollen. Debuten i Allsvenskan kom redan 2017, då med BK Häcken, och efter sin första fulländade säsong i högsta serien under 2023 med BP har han tagit stora kliv i sin utveckling. Till följd av detta togs Kevin ut till årets upplaga av svenska landslagets januariturné och fick göra sin landslagsdebut i 2-1 segern mot Estland. Nu är vår mittfältsgeneral klar för en förlängning med rödsvart, vilket vi är oerhört stolta och glada över.
– Det är en extrem stolthet att få förlänga mitt avtal med BP. Det har vart på gång ett tag nu och det känns som det här kommer att bli väldigt bra. Det känns som vi har något bra på gång just nu med hela föreningen, ledarteamet och spelartruppen och jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma i framtiden tillsammans, säger Kevin. 

Det nya avtalet sträcker sig till sommaren 2026 och vi ser fram emot att få se Kevins fortsatta utveckling hos oss i BP.