Inför Tyresö FF – BP: Motstånd med CL-rutin
Filippa Wallén. Foto: Örjan Jacobsson

Inför Tyresö FF – BP: Motstånd med CL-rutin

Share

Inför Tyresö FF – BP: Motstånd med CL-rutin

Med annalkande sommaruppehåll gäller det att behålla skärpan för BP. Efter en kort vila väntar match mot en klubb som både har vunnit SM och spelat final i Champions League. Två ...

Med annalkande sommaruppehåll gäller det att behålla skärpan för BP. Efter en kort vila väntar match mot en klubb som både har vunnit SM och spelat final i Champions League.

Två matcher återstår innan det är dags för ett par veckors välförtjänt sommarvila. BP har fortfarande en nolla i förlustkolumnen och har ryckt lite i tabelltoppen. Nu ställs man inför en svår utmaning, då ett Tyresö i bra form tar emot på Tyresövallen redan på onsdag. Tränaren Marcelo Fernández:
-Vi förväntar oss ännu en tuff match, nu mot ett spelskickligt och uppåtgående Tyresö. Vi har dock en klar plan för hur vi ska utnyttja våra styrkor.

Motståndarna:
Tyresö FF bildades 1971. De senaste 25 åren har klubbens damlag spelat flera säsonger i högsta divisionen. Stora sportsliga framgångar nåddes under tidigt 2010-tal med SM-guld 2012 och Champions League-final 2014. Klubben hamnade dock i ekonomiska bekymmer och damlaget blev tvångsnedflyttat från Damallsvenskan. Förra säsongen vann man övertygande Division 2 Östra Svealand och är nu möjligen på väg tillbaka till högre höjder.
Tränaren Caroline Sjöblom berättar:
-Vår målsättning inför året var att stabilisera oss i division ett. Den målsättningen är ingenting vi ändrar på bara för att det har gått riktigt bra på sistone (tre raka segrar, reds anm). Istället fokuserar vi på att fortsätta utveckla vårt spel och bygga mer kring prestationerna. Men visst vill vi hamna på övre halvan när säsongen är slut.
I laget finns Madelaine Edlund, med rutin från landslaget och Champions League. Jag antar att hon har en viktig roll i en annnars ganska ung trupp?
-Madde är en fantastisk person både på och utanför planen. Hon tillför rutin och visar i varje match vad hårt jobb och vinnarmentalitet kan ge. Nu har hon dessutom fått igång målskyttet, bland annat med två mål mot Telge senast. Jag tror på en sevärd och välspelad fotbollsmatch på Tyresövallen. Vi har stor respekt för BP men vi ska göra allt för att störa!

Detta är ännu en bortamatch som nås med SL. Buss 873 & 875 går från Gullmarsplan. Välkomna att stötta BP på plats!

BP:s trupp:
Fanny Kristiansson, Nichole Persson, Julia Olsson, Joy Mertzig, Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Alexsandra Lobanova, Filippa Wallén, Eldina Ahmic, Jessica Thorin, Michelle Rojas Flores, Sofia Albertsson, Maja Edlund, Michaela Larsson, Madicken Stigberg, Daniella Novakovic, Fia Jonsson

Matchinfo:
Tyresö FF – BP
Onsdag 21 juni 20.00
Tyresövallen, Simvägen 4, Tyresö