Inför Telge United – BP: 100% fokus på seriespelet
Foto: Örjan Jacobsson

Inför Telge United – BP: 100% fokus på seriespelet

Share

Inför Telge United – BP: 100% fokus på seriespelet

Endast två bortamatcher kvarstår för BP i Division 1 Södra Svealand, båda mot lag som kämpar för att undvika nedflyttning. På lördag gäller match i Södertälje mot ett formstarkt Te ...

Endast två bortamatcher kvarstår för BP i Division 1 Södra Svealand, båda mot lag som kämpar för att undvika nedflyttning. På lördag gäller match i Södertälje mot ett formstarkt Telge United.

BP stod för en fin match mot AIK på Grimsta i tisdags, men förlorade ju med uddamålet. Cupäventyret är därmed över och nu ligger allt fokus på seriens slutskede. Med fem omgångar kvar ligger man i topp, med sex poäng ner till närmast jagande lag, Älvsjö AIK. Det har i veckan gällt att ta med det positiva från förlustmatchen och ladda om inför lördagens bortamatch på Södertälje Fotbollarena.

Motståndarna:
Telge United FF bildades 2009 då FF Södertälje slogs ihop med Nykvarns FF, och gör sin andra säsong i Division 1 Södra Svealand. Efter mycket blandade resultat under våren har man visat mycket god form efter sommaruppehållet, med fem segrar på sex matcher, och har nu fem poäng ned till nedflyttningsplatsen. De senaste tre matcherna har alla vunnits med 4-0, senast mot Boo FF, och Susan Kiryo har gått upp i topp i seriens skytteliga med 14 gjorda mål. Med andra ord kan vi förvänta oss en svår utmaning för BP, där det gäller att visa fortsatt bra kvalitet och inställning i nittio minuter.
Vårens möte vann BP med 3-1 efter en fin match på ett soligt Grimsta, där vi bland annat fick se ett vackert frisparksmål signerat Eldina Ahmić.
Ahmić var en av de bättre i matchen mot AIK .
-Jo,jag är nöjd med min insats. Jag var delaktig mycket både offensivt och defensivt. Under stor del av karriären har jag varit balansspelare och trivs med mycket bollkontakt. Nu gäller det att ha både hjärna och hjärta med på lördag, eftersom Telge är i bra form.”

Det är full omgång i Division 1 Södra Svealand på lördag, med många viktiga matcher för både topp- och bottenstrid. Ni som inte kan följa matchen på plats (bortamatch, BP-dag, Sanktan…) kan ställa in er på nästa hemmamatch som spelas fredag 8/9 mot Boo.

Michelle Rojas Flores som olyckligt drabbades av en hjärnskakning i matchen mot AIK saknas förstås i lördagens trupp. Hon rapporteras glädjande nog vara på bättringsvägen. Alla andra från cupmatchen finns dock med, liksom unga Emelie Joelsson.

Preliminär BP-trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci Dahlberg, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Filippa Wallén, Emelie Joelsson, Therese Dahlberg, Fia Grönborg, Eldina Ahmić, Isabell Hammarbäck, Daniella Novaković, Michaela Larsson, Estibaliz Montes de Oca, Emilie Eriksson, Madicken Stigberg

Matchinfo:
Telge – BP
Lördag 2 september 14.30
Södertälje Fotbollarena, Genetaleden 3, Södertälje