Inför SM-final P16: BP – BK Häcken

Inför SM-final P16: BP – BK Häcken

Share

Inför SM-final P16: BP – BK Häcken

På lördag har BP chansen att bärga ett SM-guld när P16 ställs mot BK Häcken i finalen av P16 Allsvenskan. Finalen avgörs hemma på Grimsta IP med matchstart kl. 14:00. – Vi har kap ...

På lördag har BP chansen att bärga ett SM-guld när P16 ställs mot BK Häcken i finalen av P16 Allsvenskan. Finalen avgörs hemma på Grimsta IP med matchstart kl. 14:00.
– Vi har kapacitet att höja oss ett par nivåer från semifinalen och det kommer att krävas för at vinna, säger Emil Spångberg, tränare P16.

Grimsta kommer att stängas för publik men matchen kommer att sändas live. Länk här.

Text: Philip Kämpe
Foto: Thomas Sedin

BP:s P16 har varit svårstoppade hela säsongen där man radat upp segrar. På vägen till finalen har man bland annat slagit AIK, Djurgården och Hammarby. BP säkrade finalplatsen förra helgen när man besegrade just Hammarby med 3-1 på bortaplan. Målen gjordes av Gustav Ljunglöf Garelius, Jardell Kanga och Gent Elezaj.
– Vi gör en stabil insats där vi kontrollerar matchen. Vi möter trots allt ett väldigt bra lag och vi visste att det skulle bli tufft. Men vi hade två, tre växlar till som vi kunde ha höjt oss med, säger Emil Spångberg, när han sammanfattar semifinalen.

Vad vet ni om er finalmotståndare BK Häcken?
De är alltid spelskickliga och brukar påminna om oss själva i BP i deras spelsätt. Det håller bollen på marken, skapar målchanser genom kombinationer och har en hög grad av individuell skicklighet.

Vad kommer krävas från er sida för att vinna?
– Vi har kapacitet att höja oss ett par nivåer från semifinalen och det kommer att krävas för at vinna. Det innebär att vi kommer behöva vara skarpa i båda straffområdena där vi framförallt behöver vara effektiva offensivt. Sedan behöver vi spelare som kliver fram och vill avgöra, säger Emil Spångberg.

I och med finalen har BP möjlighet att säkra ett SM-guld för första gången sedan 2008 när P18 slog Vasalund i SM-finalen med 3-0. Spelare i det guldlaget var bland annat; Gustav Sandberg-Magnusson, Tim Björkström och Nabil Bahoui.

Tyvärr kommer Grimsta vara stängt för publik och klubben uppmanar folk att inte komma till arenan. Grindarna kommer att stängas och personal kommer att vakta runt hela idrottsplatsen. Då intresset är stort kommer matchen däremot att livesändas via denna länk.