Inför Norrby IF – BP: Nykomlingsmöte med skilda världar
Kapten GSM leder laget in i en ny vända av Svenska Cupen Foto: Erik Bjernulf

Inför Norrby IF – BP: Nykomlingsmöte med skilda världar

Share

Inför Norrby IF – BP: Nykomlingsmöte med skilda världar

BP har lämnat matchen mot Helsingborgs IF bakom sig och blickar nu mot söndagens match mot Norrby IF på bortaplan. Båda lagen var nykomlingar inför säsongen och har båda mycket att ...

BP har lämnat matchen mot Helsingborgs IF bakom sig och blickar nu mot söndagens match mot Norrby IF på bortaplan. Båda lagen var nykomlingar inför säsongen och har båda mycket att spela om inför de sista omgångarna dock i varsin ända av tabellen.

BP kommer från 1-1 hemma mot Helsingborgs IF där den tidiga BP-ledningen förlorades sent. BP fick en tuff match då och flera spelare har under veckan känt efter noga kring hur den egna kroppen mår.

Det återstår sju matcher av säsongen och BP är fortsatt med i den absoluta toppen av Superettans tabell. 48 poäng är inspelade med en målskillnad på +26. Erik Figueroa återvänder från avstängning och BP klarade sig ifrån ytterligare avstängningar efter senaste matchen.

Motståndare
Norrby IF är likt BP nykomlingar i Superettan och har stått för en bra säsong som nykomling Laget ligger just nu på negativ kvalplats, men på samma poäng som Gefle IF på säker mark och ytterligare två poäng upp till nästa. Bakom Norrby jagar IK Frej, Syrianska FC och Åtvidabergs FF, alla tre dock med mer än en omgångs resultat tillgodo för Norrby.

Norrby IF är den mindre klubben i Borås, men delar Borås Arena med IF Elfsborg, en arena som BP har goda minnen av Svenska Cupen från sedan i mars månad. Mot Norrby har BP också goda minnen, i våras blev det en stabil 3-0-seger för BP hemma på Grimsta. Hemma på Borås Arena är dock Norrby starka och har endast förlorat tre gånger under säsongen.

Norrby IF saknar Gzim Istrefi och Shkelqim Krasniqi som båda är avstängda.

Info Superettan
Norrby IF – BP
Söndag 17 september 17.00
Borås Arena

Förköp: Norrby.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se