Inför Mallbackens IF – BP

Inför Mallbackens IF – BP

Share

Inför Mallbackens IF – BP

På lördag blir det ännu en lång bussresa när BP åker till Värmland för bortabatalj mot Mallbackens IF. BPs målvakt Nichole Persson är optimist inför den viktiga matchen. Text: ...

På lördag blir det ännu en lång bussresa när BP åker till Värmland för bortabatalj mot Mallbackens IF. BPs målvakt Nichole Persson är optimist inför den viktiga matchen.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Det är två lag som längtar efter första segern som möts på Strandvallens naturgräs i byn Mallbacken i Värmland. Både hemmalaget Mallbackens IF (med ”Sunne” i det officiella namnet) och gästerna från Grimsta har haft svårt att göra mål i säsongsinledningen och parkerar på de sista platserna i serien. BP har i de två senaste matcherna ändå lyckats knipa poäng genom två sena kvitteringar, och vi har sett att laget tar steg mot bättre och bättre spel.
-Det finns absolut mer att hämta i laget, både i anfall och försvar, säger målvakten Nichole Persson. Trots allt har vi ett bra samarbete i försvaret, vi hjälper varandra bra och har inte släppt till jättemånga chanser. Det blir förstås tufft på lördag, men jag tror vi får åka hem med tre poäng.

Motståndarna
Mallbackens IF från Lysvik i Sunne kommun bildades 1942 och har spelat flera säsonger i högstadivisionen. Senast sejouren i Damallsvenskan var 2016 och förra året kom man sexa i Elitettan. Klubben har samarbete med Stjerneskolan i Torsby som är nationellt idrottsgymnasium (NIU). Hittills i år är poängskörden klen efter en oavgjord och tre förluster, alla dock endast med uddamålet.

BPs matchtrupp:
1. Josephine Frigge (mv), 20. Nichole Persson (mv), 4. Felicia Thörngren, 6. Alexsandra Lobanova, 16. Mathilda Prim, 18. Alice Carlsson, 19. Emilie Eriksson, 13. Filippa Wallén, 10. Eldina Ahmić, 15. Rebecka Lundblad Roth, 8. Fia Grönborg, 11. Aisha Faiqi, 17. Estibaliz Montes de Oca, 27. Daniella Novaković, 12. Fia Jonsson, 3. Michaela Larsson, 21 Tempest-Marie Norlin

Elitettan, omgång 5
Mallbackens IF Sunne – BP
Lördagen 11 maj kl 15.00
Strandvallen, Mallbacken, Lysvik