Inför Lidköpings FK – BP

Inför Lidköpings FK – BP

Share

Inför Lidköpings FK – BP

Efter att ha njutit av segern sötma några dagar är det dags för BP att ta sig an nästa utmaning. Det blir ännu en dagstur för bortamatch, den här gången till Lidköping för match p ...

Efter att ha njutit av segern sötma några dagar är det dags för BP att ta sig an nästa utmaning. Det blir ännu en dagstur för bortamatch, den här gången till Lidköping för match på lördag eftermiddag.

Text: Tore Kleist
Foto: Peter Appelquist
(På bilden: Ebba Ronquist )

BP har hamnat i ett bättre läge efter den sköna vinsten mot AIK i lördags och har nu några poäng ner till nedflyttningsstrecket. Laget väntar dock fortfarande på sin första trepoängare på bortaplan. På lördag har man chansen på Framnäs IP där några av spelarna var med om den bittra kvalförlusten 2017 (fast det blev oavgjort i matchen i Lidköping). Kan man gå in med samma inställning som mot AIK och lyckas lika bra taktiskt finns helt klart chansen att ta med poäng hem till Grimsta.

I matchen mot AIK kom sommarens nyförvärv Ebba Ronquist, med erfarenhet från flicklandslagsspel, in på vänster mittfält. Du har också spelat högerback sedan du kom till BP, vilken är din favoritposition?
– Det är nog på mittfältet, men det är kul även på ytterbacksplatsen.
Hur känns det efter några veckor i Stockholm?
– Jo, jag tycker att jag har kommit in i laget bra, i hård konkurrens.
Hur började din fotbollskarriär?
– Jag började som 7-åring i P18 i Visby där jag sedan spelade ändå fram till flytten till BP i somras. Nu satsar jag vidare för att bli så bra som möjligt, samtidigt som jag arbetar på Olovslundsskolan i Bromma. Till lördagens match hoppas jag vi kan gå in med samma inställning och känsla som mot AIK!

Motståndarna
Lidköpings FK bildades 2012 genom en sammanslagning av Lidköpings IF och IF Heimer. 2014 lyckades laget gå upp till Elitettan, men det blev bara en säsong den gången. 2017 vann man kvalet mot BP genom en uddamålsvinst på ett regnigt Grimsta och oavgjort hemma på Framnäs IP. Man gjorde sedan en mycket fin säsong och slutade trea i Elitettan. I år har man blivit ett mittenlag och ligger på åttonde plats, utan chans att blanda sig i toppstriden.

Vi kan notera att Sara Eriksson från U-truppen är med i gänget som sätter sig i bussen på Grimsta på lördag morgon.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 20 Rebecka Ayranci Dahlberg (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 11 Aisha Faiqi, 12 Ebba Ronquist, 13 Filippa Wallén, 14 Emma Lundh, 18 Alice Carlsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Daniella Novaković, Sara Eriksson

Elitettan, omgång 21
Lidköpings FK – BP
Lördag 14 september kl 15.00
Framnäs IP, Idrottsvägen 4, Lidköping