Inför IFK Kalmar – BP

Inför IFK Kalmar – BP

Share

Inför IFK Kalmar – BP

Det väntar en tuff utmaning för BP på lördag då man möter IFK Kalmar på bortaplan. Säsongsinledningen har ju inneburit en bra poängskörd och det blir spännande att se vad som kan ...

Det väntar en tuff utmaning för BP på lördag då man möter IFK Kalmar på bortaplan. Säsongsinledningen har ju inneburit en bra poängskörd och det blir spännande att se vad som kan åstadkommas mot ett av förra årets starkaste lag.

Text: Tore Kleist
Foto: Pato Montes de Oca
(På bilden: Daniella Novaković i Kalmar april -19 )

Efter fem matcher har BP samlat ihop fler poäng än vad man hade lyckats med halvvägs in i förra årets serie. Är vi försiktigt ödmjuka kan vi prata om att man ännu inte mött de tippade topplagen och att det i dessa möten kan bli tunnare poängskörd. Är vi kaxigt optimistiska gläds vi över hur rutinen från förra året ger en större jämnhet i spelet och hur luckorna efter framträdande spelare som försvunnit ur truppen inte behöver oroa i någon högre grad. Vi har sett lovande insatser från många håll och truppen känns tillräckligt bred för att klara det krävande matchprogrammet.

På lördag är det en tuff bortamatch som gäller, när laget åker ner till Kalmar för match mot IFK. I förra säsongens tredje omgång knep BP där sin första poäng efter en sen kvittering. Kalmar dominerade dock matchen och vann sedan höstdrabbningen på Grimsta, dagen då BP ändå säkrade nytt kontrakt.

Hur är läget, Daniella Novaković?
– Vi har haft en bra träningsvecka och jag är väldigt peppad inför i morgon. Visst är det kul med poängskörden jämfört med förra året, men vi är inte nöjda ännu. Vi har jobbat hårt för att ligga där vi ligger och vet att vi har fler växlar att lägga in. Kalmar är ett bra och fysiskt lag; det kommer att krävas maxprestationer från samtliga för att kunna åka hem med tre poäng.

Vi har glädjen att hälsa Ebba Ronquist tillbaka till matchtruppen efter sin handskada! Även Tempest-Marie Norlin är tillbaka, medan två startspelare från förra matchen saknas, Sofia Parkner och Sara Eriksson.

Motståndarna
IFK Kalmar bildades 1970 med flera idrotter på programmet och satte igång damfotbollen redan 1972. Sedan 2005 är det endast dam- och flickfotboll som gäller, med högkvarter på Gröndals IP. 2018 spelade laget för första gången i högsta divisionen, men åkte direkt ur. Förra året gav en femteplats i Elitettan efter en mycket stark höst. Årets säsong har inletts lite ojämnt och man ligger på sjunde plats med sju poäng. Lagets bästa målskytt förra året, Mathilda Johansson Prakt, försvann ur truppen i vintras och tillhör som bekant nu BP (ej spelklar ännu). I år har Tabby Tindell och Mimmi Asperot tagit över målskyttet med sju av laget nio gjorda mål.

Alla matcher spelas tills vidare utan publik, men går att se i Expressens nya streamingtjänst.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 6 Elin Bergkvist, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 23 Lovisa Norrby, 5 Maja Wiklander, 7 Michelle Rojas-Flores, 10 Eldina Ahmić, 12 Ebba Ronquist, 13 Julia Olsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 11 Daniella Novaković, 3 Michaela Larsson, 22 Mathilda Lindström, 25 Emma Lundh

Elitettan, match 6 (omgång 14)
IFK Kalmar – BP
Lördag 11 juli kl 15.00
Gröndals IP, Kalmar (stängt för publik)