Inför herr: Örebro Syrianska – BP

Inför herr: Örebro Syrianska – BP

Share

Inför herr: Örebro Syrianska – BP

Den intensiva vårsäsongen fortsätter för herrlaget. På onsdag är det dags för ny match, denna gång borta mot Örebro Syrianska IF med start kl. 19.00. BP är fortfarande obesegrade ...

Den intensiva vårsäsongen fortsätter för herrlaget. På onsdag är det dags för ny match, denna gång borta mot Örebro Syrianska IF med start kl. 19.00. BP är fortfarande obesegrade denna säsong men har två raka kryss med sig när man nu jagar en trepoängare i Närke.

Text: Philip Kämpe

Foto: Erik Bjernulf

I senaste matchen mot Team TG FF blev det en snöplig poängförlust när gästerna kvitterade till 3-3 i den 99:e matchminuten. I en match där BP annars stod för en fin upphämtning ifrån ett tvåmålsunderläge kom man alltså iväg med en poäng. Detta gör att BP:s facit efter fyra spelade matcher är; två segrar och två kryss. Det innebär att man just nu befinner sig på en tredje plats i tabellen med åtta inspelade poäng inför den femte omgången. Leder Ettan norra gör just nu IF Sylvia som vunnit samtliga av sina fyra matcher. På onsdag får BP chansen att hänga på IF Sylvia i toppen när man åker västerut för ett bortamöte med Örebro Syrianska IF. Matchen startar kl. 19.00 på Örnsro IP:s naturgräs.

Motståndarna: Örebro Syrianska IF

Klubben bildades 1977 och blev då den första syrianska fotbollsföreningen i Sverige, endast ett par månader äldre än sin broder förening Syrianska FC från Södertälje. Förra året vann man Division 2 Norra Götaland med 19 segrar på 26 matcher och man avancerade för första gången i klubbens historia upp till Ettan norra. Nykomlingarna har fått en riktigt bra start på säsongen och har precis som BP inkasserat åtta poäng, två segrar och två kryss på sina fyra första matcher. Tränare för laget är Barsaum Cicek.

Ettan norra: omgång 5

Örebro Syrianska IF – IF BP

Onsdag 1/7 kl. 19.00

Örnsro IP (ingen publik)

Se matchen live på Sportexpressen. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-orebro-syrianska-if-if-brommapojkarna-n4zs6

BP intern skytteliga:

3 mål: Oskar Fallenius

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Alexander Nilsson, Daniel Svensson