Inför herr: BP – Vasalund

Inför herr: BP – Vasalund

Share

Inför herr: BP – Vasalund

På måndagskvällen är det dags för ett otroligt viktigt toppmöte mellan BP:s herrar och Vasalunds IF på Grimsta IP. Vasalund ligger just nu tvåa i tabellen medan BP ligger fyra men ...

På måndagskvällen är det dags för ett otroligt viktigt toppmöte mellan BP:s herrar och Vasalunds IF på Grimsta IP. Vasalund ligger just nu tvåa i tabellen medan BP ligger fyra men med en seger skulle BP ta sig förbi måndagens motstånd. Matchen som börjar kl. 19.00 kommer att visas gratis på Sportexpressen Play.
”Tuff match, ”Vasa” spelar alltid bra mot andra Stockholmslag.” säger BP:s målvakt Alexander Lundin.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Efter två raka kryss lyckades BP:s herrar ta tre poäng i senaste matchen mot Örebro Syrianska. Totalt har man nu tre segrar och två oavgjorda när man kliver in i toppmötet på måndag mot Vasalund kl. 19.00 hemma på Grimsta IP. BP fick dock kämpa för sin senaste tre trepoängare borta i Örebro. Trots stort spelövertag var det endast Christer Gustafsson som hittade nätet med sitt avgörande mål som kom från ett skott utanför straffområdet.

”Det var en svårspelad plan, liten och studsig men jag tycker vi gör det bra och vi har mycket boll. Vi kommer till en del målchanser även om de inte är helt hundraprocentiga målchanser kanske. Sedan får vi ett lite flaxigt mål till 1-0 men därefter stänger vi igen butiken.” sammanfattar Alexander Lundin segermatchen mot Örebro Syrianska.

Alexander Lundin som är ny inför denna säsong har imponerat stort i säsongsinledningen. Han har gjort ett par kvalificerade men framförallt viktiga räddningar som säkrat poäng för sitt nya lag. Förra året tillhörde ”Ludde” (smeknamn) Akropolis när de sprang iväg med Division 1 norra och avancerade till Superettan. Den potentialen ser ”Ludde” i detta BP:

”Ja, helt klart att vi ska vara med och fightas i toppen och slås om direktuppflyttning. Men det är en speciell säsong i år med allt som varit såvida att man inte riktigt har koll på var de andra lagen står. Så är du inte med här i början kan det stå dig dyrt.” säger Lundin på frågan om han ser samma potential i årets BP jämfört med det Akropolis han tillhörde säsongen innan.

Nu väntar Solnalaget Vasalund som inlett säsongen starkt. Med fyra segrar på sina fem matcher har man inkasserat tolv poäng vilket är en poäng mer än BP. Inför den sjätte omgången är Vasalund tabelltvåa, medan BP befinner sig fyra i ordningen. En seger skulle innebära att BP tar sig förbi ”Vasa” i Ettan norra.

Vad förväntar ni er för typ av match imorgon?
”Tuff match, ”Vasa” spelar alltid bra mot andra Stockholmslag och vi har full respekt för dem. De har många individuellt skickliga spelare. Vi ska göra vårt; hålla emot, tajt defensivt och spela bra fotboll framåt.” säger Lundin om den kommande matchen mot Vasalund.

Med tanke på målsättningen att vinna serien, hur viktigt är det att vinna mot Vasalund?
”Det är viktigt att vinna. Men såklart står det 1-1 i 92:a då kanske man inte öser på med allt framåt.” konstaterar Alexander Lundin.

Motståndarna: Vasalunds IF

Vasalunds IF grundat 1934 är en klassisk och välkänd förening i Stockholmsområdet. Klubben håller hus i Solna och spelar sina hemmamatcher på Skytteholms IP. Sedan säsongen 2010 har man spelat samtliga säsonger förutom en i Division 1 norra och det var just Vasalund som BP tampades med om seriesegern när BP var nere i Division 1 senast. Vasalund slutade förra säsongen på en sjätte plats i Division 1 norra. Tränare för laget är Dali Savic som har ett förflutet i BP. Dali ledde under flera år BP:s P19 framgångsrikt och var dessutom en del av ledarstaben till herrlaget under en tid.

Ettan norra: omgång 6

IF BP – Vasalunds IF

Måndag 5/7 kl. 19.00

Grimsta IP (ingen publik)

Se matchen live och GRATIS på Sportexpressen. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-if-brommapojkarna-vasalund-yq5ugd

BP intern skytteliga:

3 mål: Oskar Fallenius

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Alexander Nilsson, Daniel Svensson, Christer Gustafsson