Inför Herr: BP – Umeå FC

Inför Herr: BP – Umeå FC

Share

Inför Herr: BP – Umeå FC

BP är tillbaka på Grimsta och gästas av Umeå FC. Matchen spelas på lördag med avsparkstid kl. 17:00. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf Förra omgången spelade BP mot ett ...

BP är tillbaka på Grimsta och gästas av Umeå FC. Matchen spelas på lördag med avsparkstid kl. 17:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Förra omgången spelade BP mot ett topptippat Sandviken. Trots stort spelövertag slutade matchen bara 0-0 och herrarna fick nöja sig med en poäng. På måndagen genomförde herrlaget även en träningsmatch mot allsvenska IK Sirius. I matchen fick spelarna i herrlaget som inte fått mycket speltid i de inledande omgångarna i Ettan möjlighet att få 90 minuter i benen. Matchen slutade med de något missvisande siffrorna 6-0 till Sirius. BP hade mängder med chanser att göra både två eller tre mål och där Sirius hade en period på fem minuter mitt i den andra halvleken där man fick in fyra bollar. Saknades i matchen mot Sandviken och mot Sirius gjordes Simon Helg och Christer Gustafsson som både för tillfället dras med skador.

På lördagen ställs BP mot ännu ett topptippat lag i Umeå FC. Avspark är kl 17:00 på Grimsta IP.

Motståndarna: Umeå FC
Umeå FC grundades år 1987 efter en sammanslagning av klubbarna Sandåkerns SK och Tegs SK. Klubben har i sin historia gjort en säsong i Allsvenskan vilket var år 1996. Efter sju raka år i Division 1 Norra tog man 2019 klivet upp i Superettan efter att ha besegrat dåvarande IK Frej i kvalet. Som nykomlingar förra säsongen slutade Umeå FC på en 15:e plats vilket innebar nedflyttning. I år har man inlett säsongen med en seger och ett kryss. Segern togs i premiären med 1-0 mot HTFF och senast spelade man 2-2 mot Täby FK. Umeå FC tränas av duon Magnus Henrysson och Torbjörn Nordström.

Ettan Norra: Omgång 3
BP – Umeå FC
17:e april
Kl. 17:00
Grimsta IP (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
1 mål: Gustav Sandberg-Magnusson, Marijan Cosic

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
1 assist: Oscar Krusnell, Samuel Leach Holm