Inför Herr: BP – Örgryte IS

Inför Herr: BP – Örgryte IS

Share

Inför Herr: BP – Örgryte IS

Snart smäller det på riktigt när Superettan drar igång nästa vecka. Men på fredagen spelar herrlaget ett sista genrep mot kommande seriekonkurrenten Örgryte IS. Avspark på Grimsta ...

Snart smäller det på riktigt när Superettan drar igång nästa vecka. Men på fredagen spelar herrlaget ett sista genrep mot kommande seriekonkurrenten Örgryte IS. Avspark på Grimsta är kl. 13:00.

På fredag genomförs sista träningsmatchen för herrlaget inför återkomsten i Superettan. Det är dock en något tunn BP-trupp som kommer spela. Wilmer Odefalk, Fredrik Nissen och Ludwig Malachowski Thorell är alla borta på landslagssamlingar. Därtill har Oscar Krusnell en större skada i vaden och Alexander Abrahamsson har problem med ryggen.

Matchen mot Örgryte sparkar igång kl. 13:00, detta är ett tidigareläggande av den ursprungliga avsparkstiden som var kl. 13:30.

Motståndarna: Örgryte IS
Örgryte IS grundades år 1887 och fotbollssektionen är Sverige äldsta. Med 56 säsonger i Allsvenskan ligger man på en 8:e plats i Allsvenskans maratontabell. Sedan säsongen 2010 har klubben dock huserat i Superettan och Division 1. År 2021 slutade man på en 8:e plats i Superettan. Tränare för klubben är Dane Ivarsson.

Träningsmatch
BP – Örgryte IS
Fredag 25:e mars
Kl. 13:00
Grimsta IP, fri entré
Se matchen live på BPTV Live. Klicka här.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf