Inför herr: BP – IF Sylvia

Inför herr: BP – IF Sylvia

Share

Inför herr: BP – IF Sylvia

Efter en tung förlust senast tar BP:s herrar nya tag på onsdag när serieledaren IF Sylvia kommer på besök till Grimsta IP. Matchen börjar kl. 19.00 och sänds som vanligt på Sporte ...

Efter en tung förlust senast tar BP:s herrar nya tag på onsdag när serieledaren IF Sylvia kommer på besök till Grimsta IP. Matchen börjar kl. 19.00 och sänds som vanligt på Sportexpressen Play.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Trots att säsongen fortfarande är ung kommer det vara viktigt för BP att inte låta avståndet upp till toppen öka ännu mer när man tar emot serieledaren IF Sylvia på onsdag. I senaste matchen för BP blev det en bitter förlust mot IFK Haninge då man förlorade med 2-0. Trots ett stort bollinnehav så lyckades inte BP få hål på IFK Haninge och istället kontrade sig Haninge till segern. Men nu är BP tillbaka på Grimsta där man varit starka och bland annat redan besegrat 2:an Vasalund och 3:an Sandvikens IF. BP som i nuläget ligger på en 5:e plats har fem poäng upp till serieledaren och onsdagens motstånd, IF Sylvia. Matchen börjar kl. 19.00 och tyvärr är det fortsatt inte tillåtet med publik på matcherna.

Motståndarna: IF Sylvia

IF Sylvia är grundat år 1922 i Norrköping. Klubben spelar sin hemmamatcher på Östgötaporten som man delar med Allsvenska IFK Norrköping. Förra säsongen var klubben nykomlingar i Ettan norra och slutade då på en stabil 9:e plats i tabellen. Denna säsong har man verkligen fått fart på grejerna och man leder som sagt serien efter sju omgångar. Man har faktiskt vunnit sex av sina inledande matcher och man har fortfarande inte förlorat. I sin senaste match besegrade man IFK Berga med 4-2. Tränare för laget är Rickard Johansson.

Ettan norra: omgång 8

IF BP – IF Sylvia

Onsdag 15/7 kl. 19.00

Grimsta IP (ingen publik)

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-if-brommapojkarna-if-sylvia-gouarr

BP intern skytteliga:

3 mål: Oskar Fallenius

2 mål: Christer Gustafsson

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Alexander Nilsson, Daniel Svensson, Jesper Arvidsson