Inför herr: BP – IF Karlstad

Inför herr: BP – IF Karlstad

Share

Inför herr: BP – IF Karlstad

BP:s herrar fortsätter jakten på serieavancemanget när de på onsdagen återvänder till Grimsta IP efter sommaruppehållet. För motståndet står IF Karlstad och matchen sparkar igång ...

BP:s herrar fortsätter jakten på serieavancemanget när de på onsdagen återvänder till Grimsta IP efter sommaruppehållet. För motståndet står IF Karlstad och matchen sparkar igång kl. 19.00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Borta bra men hemma bäst, så kan man beskriva herrlagets säsong hittills. Förra helgen besegrade man Täby FK borta med 1-0 tack vare ett mål från Oskar Fallenius. Men nu är man tillbaka på Grimsta där man fortfarande är obesegrade i serien i år. BP hoppas naturligtvis fortsätta denna trend när 14:e placerade IF Karlstad kommer på besök under onsdagskvällen.

Det som varit grunden till BP:s framgångar denna säsong är framförallt ett stensäkert försvarsspel. Man har hållit nollan i hälften av sina matcher, fem av tio och man har inte släppt in ett mål på 270 minuter. Även om målen inte har öst in framåt så räcker det med att man bara gör ett om man håller tätt bakåt. Det har BP gjort som tagit fyra av sina sex segrar med siffrorna 1-0.

BP äntrar den 11:e omgången på en 3:e plats, tre poäng bakom den nya serieledaren Vasalund och två poäng efter IF Sylvia. BP måste dock även hålla lite koll bakåt då IFK Haninge verkar haka på i toppen och som bara ligger en pinne bakom BP.

Motståndarna: IF Karlstad Fotboll

Namnet IF Karlstad Fotboll är nytt för denna säsong. Klubben är en sammanslagning av Carlstad United och Karlstad BK. Förra säsongen slutade Carlstad United på en 4:e plats och Karlstad BK på en 5:e plats i Division 1 Norra. Klubbarna slogs ihop med målet att ta elitfotboll till Karlstad. Säsongen har dock inte inletts som man hoppats och just nu befinner man sig på en nedflyttningsplats. Klubben har även genomfört ett tränarbyte under säsongen och ansvaret ligger nu hos Konstantinos Panagapoulos. Förra omgången förlorade man hemma mot Gefle IF med 1-2.

Ettan Norra: omgång 11

IF BP – IF Karlstad Fotboll

Onsdag 12/8 kl. 19.00

Grimsta IP

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-if-brommapojkarna-if-karlstad-fotboll-4c4ke

BP intern skytteliga:

4 mål: Oskar Fallenius

2 mål: Christer Gustafsson

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Alexander Nilsson, Daniel Svensson, Jesper Arvidsson, Albin Linnér