Inför Herr: BP – Halmstads BK

Inför Herr: BP – Halmstads BK

Share

Inför Herr: BP – Halmstads BK

På måndagskvällen inleds tävlingssäsongen för herrarna. Gruppspelet i Svenska Cupen drar igång och BP välkomnar Halmstads BK i första omgången. Avspark på Grimsta kl. 19:00. Nu ...

På måndagskvällen inleds tävlingssäsongen för herrarna. Gruppspelet i Svenska Cupen drar igång och BP välkomnar Halmstads BK i första omgången. Avspark på Grimsta kl. 19:00.

Nu börjar de roliga matcherna, matcher som betyder något. På måndag möter BP den kommande seriekonkurrenten Halmstads BK i den första matchen i Svenska Cupens grupp 3. Övriga lag i gruppen är Djurgårdens IF och IK Brage.

BP kvalificerade sig till gruppspelet förra året när tog sig igenom två kvalrundor. Först besegrades Tyresö FF med 6-0 på bortaplan innan BP hemma på Grimsta slog då allsvenska Östersunds FK med 2-1 efter ett avgörande nickmål av Robin Frej.

Under försäsongen har BP blandat och gett men där det överlag har sett positivt ut. Man har vunnit mot Enskede IK och Vasalunds IF, kryssat mot Sollentuna FK och förlorat hedersamt mot IFK Norrköping. Detta gör att BP kliver in i gruppspelet med härlig optimism.

– Jag tror dem är goda (BP:s chanser att gå vidare i cupen). Vi går in för att vinna varje match som vi alltid gör och vi har vårt spel och jag tror det kan räcka väldigt långt. Jag är väldigt positiv, säger BP:s Marijan Cosic inför matchen mot Halmstads BK.

Se en längre intervju med Marijan på vår Youtube ”BP Media”.

Senaste gången BP och Halmstads BK möttes var i Superettan 2019. Då vann BP hemma på Grimsta med 2-1 medan mötet i Halland slutade 2-2.

Motståndarna: Halmstads BK
Halmstads BK spelade förra säsongen i Allsvenskan men åkte olyckligt ur efter att ha förlorat ett kvalspel mot Helsingborgs IF. HBK är en anrik förening som grundades år 1914 och har tagit fyra SM-guld genom åren. Tog sig vidare till gruppspelet i Svenska Cupen gjorde man genom att vinna mot Division 2-laget Räppe GOIF med 3-0. Klubben spelar sina hemmamatcher på klassiska Örjans Vall och tränare för herrlaget är Magnus Haglund.

Svenska Cupen: Gruppspel
BP – Halmstads BK
Måndag 21:a februari
Kl. 19:00
Grimsta IP
Köp biljetter här.
Se matchen live på Cmore. Länk här.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf