Inför helgens matcher med U-trupperna

Inför helgens matcher med U-trupperna

Share

Inför helgens matcher med U-trupperna

Hemmaplan i mängder när sista spelhelgen i september ska genomföras. F17 kan säkra slutspelsplats och på pojksidan har BP chans att hänga med i toppstriderna. Text och foto: Pe ...

Hemmaplan i mängder när sista spelhelgen i september ska genomföras. F17 kan säkra slutspelsplats och på pojksidan har BP chans att hänga med i toppstriderna.

Text och foto: Peter Appelquist

P17: IFK Norrköping – BP, lördag 11:30
Tidig avfärd en lördagsmorgon blir det för P17 som åker till Norrköping för lunchmöte med Peking. BP är med i toppstriden, två poäng bakom serieledande Halmstads BK. Norrköping ligger ytterligare två poäng bakom BP och kanske är det hemmalagets sista chans att hänga kvar. Norrköping kommer senast från förlust, 2-1, mot Kalmar FF på bortaplan. BP kommer från seger med 2-0 hemma mot Malmö FF.

F17: BP – Hammarby IF, lördag 13:00 | Se matchen här
Nu ska det avgöras. Sista omgången av grundserien och BP har slutspelsplatsen i egna händer. Ett kryss kan räcka, men självklart går BP för att avgöra serien på egen hand med en seger och därmed säkra plats i åttondelsfinalerna. BP kommer senast från seger med 7-0 hemma mot Eskilstuna United. Hammarby vann senast mot Gideonsbergs IF med 2-0.

P19: BP – IF Elfsborg, söndag 13:00 | Se matchen här
BP har chansen att hänga på i toppstriden när serieledande IF Elfsborg kommer till Grimsta. BP jagar fyra poäng bakom och kan täppa till en del av försprånget vid seger. Elfsborg är enda laget som ännu inte förlorat i slutspelsserien, så det är en tuff uppgift som väntar. BP kommer senast från förlust mot Kalmar FF på bortaplan. Elfsborg vann senast mot Malmö FF med 2-1 på hemmaplan.

F19: BP – Kvarnsvedens IK, söndag 16:00 | Se matchen här
Ett möte i mittens rike där inget av lagen har chans till slutspel. Men likväl är det en utmanande uppgift för BPs unga lag som i debutsäsongen i Svenska Spel F19 presterat en fin fotboll. BP kommer senast från årets tuffaste match, Umeå IK på bortaplan, där det blev en klar förlust. Kvarnsveden spelade 1-1 mot AIK i den senaste omgången.

P16: BP – Djurgårdens IF, söndag 18:15
Ett riktigt toppmöte i slutspelsgruppen, som kan bli avgörande. Näst sista omgången spelas hemma på Grimsta och BP, tvåa i tabellen, möter Djurgårdens IF, etta i tabellen. DIF är en poäng före och har inte förlorat på de tre spelade matcherna. BP kommer senast från seger med 4-0 mot IFK Haninge, DIF från seger med 5-0 mot FC Djursholm.