Inför helgens matcher med U-trupperna

Inför helgens matcher med U-trupperna

Share

Inför helgens matcher med U-trupperna

Endast två spelhelger återstår innan vi lämnar säsongen 2019. På pojksidan har vi kamp om medaljer för P19, P17 och P16. F19 har två utvecklande matcher kvar. Ny spännande helg so ...

Endast två spelhelger återstår innan vi lämnar säsongen 2019. På pojksidan har vi kamp om medaljer för P19, P17 och P16. F19 har två utvecklande matcher kvar. Ny spännande helg som väntar!

Text: Peter Appelquist Foto: Peter Sundén

P17: Helsingborgs IF – BP 12/10 14:00
BP har två poäng upp till serieledande Halmstads BK med två omgångar kvar. För BP lär det krävas dubbla segrar för att ha chans till guld, med tanke på att både Hammarby IF och Malmö FF är med i kampen. Halmstad har kvar att möta både Hammarby och Malmö. Helsingborg ligger på tolfte plats i tabellen med tre segrar noterade. Senast spelade laget 2-2 mot Kalmar FF på bortaplan. BP kommer från 2-0 hemma mot Bele Barkarby FF.

P16: BP – Malmö FF 13/10 14:30 | Se matchen via BPTV
SM-semifinal hemma på Grimsta. Matchen ska avgöras för att få fram finalsten som ställs mot antingen AIK eller IFK Norrköping. BP vann sin slutspelsgrupp i Stockholm på ett övertygande vis, samma gjorde Malmö FF i sin slutspelsgrupp nere i södra Sverige.

F19: Djurgårdens IF – BP 13/10 15:00
Serien är på flera sätt avgjord och BP kan se fram emot två utvecklande seriematcher som inte kommer att avgöra framtiden. Eftersom damlaget säkrat kontraktet i Elitettan så kan spelarna i F19 redan nu se fram emot en ny säsong i den nationella serien. Djurgården kan å sin sida ladda för semifinalen som väntar om några veckor, laget är klar tvåa i tabellen och kommer inte att tappa den.

P19: BP – Malmö FF 15/10 16:00 | Se matchen via BPTV
BP har likt i P17-serien stor chans till guld och andra medaljer. För att nå guldet krävs seger hemma mot Malmö FF som är serieledare, två poäng före BP. Däremellan ligger även IF Elfsborg som kan ta guldet om de går rent i de två sista omgångarna. Spännande vecka som väntar!