Inför helgens matcher för U-trupperna

Inför helgens matcher för U-trupperna

Share

Inför helgens matcher för U-trupperna

F19 vidare i Junior-DM sent på onsdagskvällen, till helgen kan HerrU spetsa till toppstriden. Ny härlig spelhelg att vänta för U-trupperna! Text och foto: Peter Appelquist H ...

F19 vidare i Junior-DM sent på onsdagskvällen, till helgen kan HerrU spetsa till toppstriden. Ny härlig spelhelg att vänta för U-trupperna!

Text och foto: Peter Appelquist

HerrU
P19: IK Sirius – BP, lördag 24/8 14:00, Lötens IP
BP har revansch att utkräva på IK Sirius, som i sista omgången i vårserien lyckades vinna med 1-0 på Grimsta, trots mängder av BP-chanser. Den här gången är det BP som reser till Uppsala för match på Lötens IP. BP har haft en lite längre vila efter segern mot Helsingborgs IF och kan blicka uppåt i tabellen om laget vinner mot Sirius under lördagen. Sirius har hunnit spela fem matcher i slutspelsserien, men inte lyckats vinna någon. Ett kryss har det blivit, 0-0 hemma mot AIK är hemmalagets hittills enda poäng.
– Vi ser fram emot matchen mot Sirius. Det är ett välspelande lag som vi mött i såväl tränings- som tävlingsmatch under året, säger Erik Engberg, huvudtränare för P19.
– Kul att det matchen spelas på naturgräs dessutom!

P17: BP – IFK Göteborg, söndag 25/8 18:45, Grimsta IP och BPTV
Sen avspark söndag där P17 kan fortsätta och utveckla sin svit som obesegrade. Senast var BP i Göteborg och kryssade en jämn match mot BK Häcken. Den här gången kommer IFK Göteborg till Grimsta, ett Göteborg som tog första segern i slutspelsserien senast då de lyckades vinna med klara 3-0 hemma mot Kalmar FF. Göteborg har även en hängmatch mot IK Frej som inte är spelad än. BP har spelat fyra matcher, vunnit tre och kryssat en.
– Kul med ännu en tuff helg, denna gång på hemmaplan som förhoppningsvis kan ge oss en fördel i början av matchen, säger Jacob Kellgren, huvudtränare för P17
– Från senaste matchen så hoppas vi kunna ta med vårt tempo i anfallsspelet men att vi tar vara på målchanser.
– Vi vet om att IFK Göteborg har en del individuella spelare som kan avgöra matcher, så det gäller att vi har koll på dem.

DamU
F19: Hammarby IF – BP, söndag 25/8 20:00, Hammarby IP
Riktigt sen match väntar för F19 som i onsdagskväll fick en omgång av cupstämning när semifinalen i Junior-DM spelades. BP lyckades vinna mot AIK efter straffar och möter Enskede IK i finalen. F17 skulle också spelat i helgen, men eftersom Täby FK dragit sig ur serien blir det en lite lugnare helg för DamU.
– Vi fick en bra match mot AIK där vi trodde att vi avgjorde i slutminuterna, men lyckas släppa in en kvittering. Starkt av oss att resa oss i straffläggningen, säger Erik Wahlroth, huvudtränare i DamU.

I Svenska Spel F19 har BP gått bra som nykomling, men har inte lyckats vinna på de två senaste matcherna på hemmaplan, 1-3 mot Djurgårdens IF och 1-2 mot Sundsvalls DFF. Nu väntar sen söndagsmatch mot Hammarby på bortaplan, ett Hammarby som ligger längre ner i tabellen med endast två segrar på tolv matcher. Hemmalaget kommer senast från två raka kryss mot Kvarnsvedens IK och IK Uppsala.
– Återigen går vi in i en tuff utmaning, men vi har god tro på oss själva, säger Erik Wahlroth.
– Vi vann vårmötet, så Hammarby lär komma taggade för revansch. Vi fortsätter att fokusera på utvecklingen av våra spelare, som redan tagit stora kliv i år.