Inför Hässelby SK – BP: Grannfejd i Västerort

Inför Hässelby SK – BP: Grannfejd i Västerort

Share

Inför Hässelby SK – BP: Grannfejd i Västerort

Efter fem matcher är BP fortfarande obesegrade i seriespelet och ligger på tredje plats. På lördag är det dags för västerortsderby mot Hässelby. Det finns sju lag från Stockholm ...

Efter fem matcher är BP fortfarande obesegrade i seriespelet och ligger på tredje plats. På lördag är det dags för västerortsderby mot Hässelby.

Det finns sju lag från Stockholm med kranskommuner i Division 1 Södra Svealand, och på lördag är det dags för BP:s kortaste bortaresa. Inte mycket längre bort än en rejäl snedspark västerut från Grimsta hittar vi Hässelby Gårds bollplan. Där tar Hässelby SK FF emot, och tänker säkert bjuda sina grannar på en rejäl utmaning.
BP vann ju senast mot Lindö med klara 5-0 och får gälla som favoriter i matchen. Dock kommer Hässelby rimligen med gott självförtroende efter två segrar och en oavgjord de senaste matcherna.
BP:s spel har generellt sett bättre och bättre ut under våren, men trots ganska många mål på sistone kan man fortfarande önska ytterligare effektivitet i anfallsspelet. Det blev fyra mål i första halvlek mot Lindö, men det fortsatta massiva spelövertaget borde ha resulterat i mer än ett mål i andra.
-Vi vet att vi är målfarliga, men Hässelby har ofta fem spelare i backlinjen i försvarsspelet, så vi måste hålla bra bolltempo och försöka skapa ytor för oss framåt, säger BP:s tränare Marcelo Fernández apropå anfallsspelet. Är vi bara noggranna och metodiska både framåt och bakåt så tror jag på ett bra resultat.

Motståndarna Hässelby SK
Lördagens motståndare har gamla anor. Redan 1913 bildade några skolgrabbar Hesselby SK, som fick låna en planyta på Hässelby slotts ägor. Tidigt hade man både fotboll, friidrott, simning, skidor, skridskor och bandy på programmet. Mest framgångar har nog friidrottarna haft, med namn som Sara Wedlund, Lennart Hedmark och Angelica Bengtsson. Genom åren har olika sporter före-
kommit under olika perioder, och i dag finns separata föreningar för fotboll, friidrott, innebandy och ishockey i form av en klubballians.
2016 vann fotbollsdamerna Division 2 Mellersta Svealand och gör i år sin första säsong i Division 1.
-Det var en härlig känsla i slutet av förra året när seriesegern blev klar, berättar Jörgen Björkfäll, ansvarig tränare sedan fyra år. Vi vill bygga vidare på vår spelidé och målet är att etablera oss i ettan.
Efter en tung inledning har det gått allt bättre, och de senaste matcherna har gett oavgjort borta mot Boo och seger mot Telge. Förra årets skyttedrottning Maya Wassman har kommit igång bra även i år, och har gjort mål tre matcher i rad. Uppmärksamhet och skärpa kommer att krävas av det hittills så övertygande BP-försvaret!

På lördag gäller alltså höger i stället för vänster när man kommer ner från tunnelbaneperrongen vid Hässelby Gård.
Kom gärna och stöd BP på plats!

BP:s trupp:
Rebecka Ayranci Dahlberg, Nichole Persson, Julia Olsson, Joy Mertzig, Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Alexsandra Lobanova, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Eldina Ahmic, Sanna Norlander, Sofia Albertsson, Madicken Stigberg, Daniella Novakovic, Fia Jonsson, Michaela Larsson,

Matchinfo:
Hässelby SK – BP
Lördag 20 maj 14.00
Hässelby Gårds BP, Loviselundsvägen 40, Hässelby