Inför Hammarby IF – BP: Premiärdags!!

Inför Hammarby IF – BP: Premiärdags!!

Share

Inför Hammarby IF – BP: Premiärdags!!

På lördag startar äventyret i Elitettan, då BP åker till Södermalm för den efterlängtade premiären. Laget är laddat inför den tuffa starten mot förra årets allsvenska Hammarby IF. ...

På lördag startar äventyret i Elitettan, då BP åker till Södermalm för den efterlängtade premiären. Laget är laddat inför den tuffa starten mot förra årets allsvenska Hammarby IF.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo

Utan att överdriva kan vi i BP-familjen säga att längtan efter den här dagen har varit stor ända sedan kvaltriumfen mot IK Rössö i oktober. BPs återkomst i Elitettan inleds med en resa inom Stockholm, liksom så ofta var fallet i Division 1, när Hammarby IF tar emot på Hammarby IP (”Kanalplan”). Vi kan förvänta oss storpublik i vårsol (över 400 biljetter sålda på torsdagskvällen), och två riktigt laddade lag.
– Ja, det blir skönt att komma igång efter en lång försäsong, sa tränaren Marcelo Fernández till BPTV tidigare i veckan. Vår målsättning är att hänga kvar, men för bra resultat kommer det att krävas personbästa från alla spelare, vecka efter vecka.

– Det har varit en otroligt rolig försäsong och nu när det dags har vi en härlig känsla i laget, säger vänsterbacken Filippa Wallén, som varit med om de två seriesegrarna i Division 1. Hammarby är ett starkt och erfaret lag, men vi gjorde en bra träningsmatch mot dem i mars. Jag tror att det blir en rolig match!

Motståndarna
Hammarby IF är som förening välkänd i Stockholmsidrotten. Man drog igång damfotbollen 1970 och har gjort många säsonger i högsta serien. Det blev SM-guld 1985 och cupsegrar både 1994 och 1995, men de senaste åren har man pendlat mellan Damallsvenskan och Elitettan och 2018 blev det åter nedflyttning till Elitettan. Under senvintern spelade man gruppspel i Svenska Cupen, där det blev klara förluster mot AIK och Piteå. I mars vann man en träningsmatch mot BP med 2-1.

Ta tunnelbanan till Skanstull och kom och stötta BP i premiären! Biljett kan köpas via Hammarbys hemsida, välj gärna Västra läktaren och var med att skapa en rödsvart klack.

BP:s preliminära matchtrupp:
1. Josephine Frigge (mv), 20. Nichole Persson (mv), 4. Felicia Thörngren, 6. Alexsandra Lobanova, 14. Emma Lillbäck, 16. Mathilda Prim, 18. Alice Carlsson, 19. Emilie Eriksson, 13. Filippa Wallén, 15. Rebecka Lundblad Roth, 8. Fia Grönborg, 11. Aisha Faiqi, 17. Estibaliz Montes de Oca, 7. Michelle Rojas Flores, 27. Daniella Novaković , 12. Fia Jonsson, 21. Tempest-Marie Norlin, 3. Michaela Larsson

Elitettan
Hammarby IF – BP
Lördagen 13 april kl 14.00
Hammarby IP, Södermannagatan 63
Biljetter, förköp: 100:-/80:- på plats: 120:-/100:- (ej kontanter)