Inför Gottne IF – BP: Svenska Cupen!

Inför Gottne IF – BP: Svenska Cupen!

Share

Inför Gottne IF – BP: Svenska Cupen!

BP får åka till Örnsköldsvik för andra året i följd, denna gång för möte med Gottne IF i Svenska Cupens andra omgång. I potten - plats i vinterns gruppspel. Avspark onsdag 21 augu ...

BP får åka till Örnsköldsvik för andra året i följd, denna gång för möte med Gottne IF i Svenska Cupens andra omgång. I potten – plats i vinterns gruppspel. Avspark onsdag 21 augusti 17:30 på Haraldsängen i Gottne.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
BP tog ledningen hemma mot Östers IF, men efter att Fritiof Björkén blivit utvisad så fick ett decimerat BP kämpa för att hålla tätt. Öster lyckades kvittera och hade bud på mer. 1-1 slutade matchen och BP tog ett kliv upp i tabellen.

Frånvaro
Philip Hellquist är fortsatt ur spel, däremot så tränar han lätt med laget igen, men inte i matchsituationer. Samuel Svenlén har en känning i ljumsktrakten. Johan Falkmar stod över senast och står även över resan till Övik. Fritiof Björkéns avstängning gäller inte i Svenska Cupen. Övriga är spelsugna och redo för det.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser till match. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
9. Dusan Jajic
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
17. Isac Lidberg
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
21. Axel Wallenborg
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
32. Fuseine Rashid
33. Liliu

Motståndare
En ny bekantskap för BP väntar när Gottne IF tar emot på idylliska Haraldsängen en bit utanför Örnsköldsvik i Västernorrlands län. Gottne hör hemma i Division Två Norrland där resultaten är rejält blandade. Senast vann lagen klart mot Umeå FC Akademi, 6-0 på hemmaplan. Helgen dessförinnan blev det förlust, 0-4, mot Piteå IF på bortaplan. Tabellmässigt har Gottne lite att spela om under hösten, det är långt upp till toppstriden och bottenstriden är laget än så länge utanför.

Spelplan
Haraldsängen, enligt hemsidans källor belägen ”mitt i skogen”. Det finns en huvudläktare med sittplatser, men arenan har framförallt grässlänter som publikplats. Likt när BP mötte Friska Viljor i cupkvalet 2018 så lär vi ställas mot ett taggat hemmalag.

Namnet Haraldsängen kommer från den legendariske Gottne-profilen Harald Östman. Läs mer om honom här.

Biljetter
Inget förköp, alla biljetter löses på plats

Sändning
Ingen direktsändning av den här matchen. Vi kommer att rapportera om händelserna i matchen via Twitterkontot @IFBP samt i Facebook-gruppen BP-familjen.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.