Inför Enskede IK – BP: Cupmöte i Söderort

Inför Enskede IK – BP: Cupmöte i Söderort

Share

Inför Enskede IK – BP: Cupmöte i Söderort

BP har ett tufft program med många svåra och viktiga matcher i Elitettan. På onsdag är det dessutom dags för match mot Enskede IK i Svenska Cupen. Det blir ändå i stort sett en A-t ...

BP har ett tufft program med många svåra och viktiga matcher i Elitettan. På onsdag är det dessutom dags för match mot Enskede IK i Svenska Cupen. Det blir ändå i stort sett en A-trupp som gör den korta resan till Stockholms södra förorter.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo

Vi är inne i några intensiva veckor för BP med många viktiga seriematcher och på onsdag också ett möte i Svenska Cupens andra omgång där Enskede IK står för motståndet. Det är förstås en delikat uppgift för lagledningen att ta ut konkurrenskraftiga trupper utan att belasta spelarna för hårt. I onsdagens trupp mot Division 1-laget Enskede saknas mycket riktigt några av spelarna som spelat mycket under året. Liksom senast mot Uppsala finns båda de senaste nyförvärven Ebba Ronquist och Emma Lundh med, liksom Lovisa Norrby. Vi hälsar också Sara Eriksson från U-truppen tillbaka i seniorsammanhang. Eriksson är född 2003 och har spelat några A-lagsmatcher för BP och även fått dra på sig blågult under F16-landslagets läger i våras.

Svenska Cupen
BP kliver in i andra omgången av cupen. I tredje omgången, som också spelas under hösten, går de allsvenska lagen in i tävlingen. Under våren 2020 väntar sedan gruppspel samt semifinaler och final.

Motståndarna
Enskede IK har en lång historia (grundad 1914) och är nu en av Stockholms största fotbollsklubbar med cirka 2000 aktiva. Förra säsongen blev det en åttondeplats i Division 1 Södra Svealand, efter bland annat två starka matcher mot BP; det blev oavgjort på Grimsta och uddamålsvinst för BP på Enskede IP. Efter 15 omgångar i årets serie är det åter plats åtta som gäller, med tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. I Svenska Cupens första omgång besegrade man Karlbergs BK.

Välkomna att följa med på den korta resan resan söderut till kvällsmatchen i Enskede IPs nya strålkastarljus. Avspark kl 20.00.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 20 Kaisa Nilsson (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Fia Grönborg,  11 Aisha Faiqi, 12 Ebba Ronquist, 14 Emma Lundh, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Emilie Eriksson, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Daniella Novaković, Sara Eriksson

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
Enskede IK – BP
Onsdag 14 augusti kl. 20.00
Enskede IP, Enskedevägen 91-93, Enskede