Inför Dam: Sundsvalls DFF – BP

Inför Dam: Sundsvalls DFF – BP

Share

Inför Dam: Sundsvalls DFF – BP

Redan fyra dagar efter söndagsmatchen i sommarhettan åker BP norrut för match mot Sundsvalls DFF. Efter två segermatcher i rad gäller det att ha fullt fokus för att kunna en tredj ...

Redan fyra dagar efter söndagsmatchen i sommarhettan åker BP norrut för match mot Sundsvalls DFF. Efter två segermatcher i rad gäller det att ha fullt fokus för att kunna en tredje. Flicklandslagsspelaren Sara Eriksson är redo.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(på bilden: Sara Eriksson gör mål mot Älvsjö )

Uppdaterad med matchtrupp 24/6 kl 07.55

Det är redan dags för nästa match för BP i Elitettan. Sundsvalls DFF står för värdskapet på torsdag eftermiddag, i en match som förstås är mycket viktig för båda lagen. Hemsidan tar tempen på mittfältaren Sara Eriksson som har haft mycket att glädja sig åt senaste veckorna:
Grattis till det fina och viktiga målet häromsistens, och ännu en landslagsuttagning (EM-kvalförberedande läger F03)!
– Tack, det var länge sedan jag gjorde mål så det var riktigt roligt att få sätta dit den! Sedan ser jag fram mot landslagssamlingen; det är alltid en ära att bli kallad!
Det har nu blivit två vinstmatcher på raken; vad har det gjort för humöret i truppen?
– Förutom att vinsterna förstås var viktiga poängmässigt har lagets självförtroende stärkts. Nu gäller det som vanligt att göra en bra arbetsinsats för att ta tre nya poäng.
Du har spelat åtta av nio matcher. Hur känns kroppen, inte minst efter Jitex-matchen?
– Det var väldigt ansträngande att spela i hettan i söndags. Vi har haft några träningar med lättare belastning så nu känner jag mig ändå pigg och redo!

Vi passar även på att gratulera Matilda Nildén och U-truppens målvakt Nadine Allard till landslagskallelser! F04 har också läger i juli och två av tjugoen uttagna spelare är från BP!

Motståndarna
Sundsvalls DFF bildades 1984 då damfotbollen kopplades bort från GIF Sundsvall. Det har blivit två säsonger i högsta divisionen 1991-92 . Efter några år i Elitettan blev det degradering 2019, men man lyckade studsa tillbaka upp direkt till årets säsong. Seriestarten har varit tuff men i senaste omgången kom årets första trepoängare genom 3-1 borta mot Bollstanäs. En av målskyttarna var BP-bekantingen Felicia Thörngren.

Alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. BP Media kommer inte att vara på plats på i Sundsvall men rapportering kommer att ske via BPs Twitterkonto. Avspark klockan 15.00.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Matilda Nildén, 14 Julia Olsson, 15 Maja Wiklander, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 27 Frida Boriero

Elitettan, omgång 11
Sundsvalls DFF – BP
Torsdag 24 juni kl 15.00
NP3 Arena, Sundsvall