Inför Dam: Hammarby IF – BP

Inför Dam: Hammarby IF – BP

Share

Inför Dam: Hammarby IF – BP

BP och Hammarby bjuder på fredagsnöje när de på Södermalm inleder Damallsvenskans omgång 24. BP kämpar för att hänga kvar och Hammarby har fortfarande en liten teoretisk chans att ...

BP och Hammarby bjuder på fredagsnöje när de på Södermalm inleder Damallsvenskans omgång 24. BP kämpar för att hänga kvar och Hammarby har fortfarande en liten teoretisk chans att nå tredjeplatsen.

Text: Tore Kleist
Foto: Sedin Bild
(På bilden: Klara Andrup & Jennifer Sjösten)

Inför seriens tre sista omgångarna är BP i fortsatt stort behov av poäng. På fredag kväll görs ett nytt försök efter förlusten mot Vittsjö, den här gången mot Stockholms starkaste lag för året. Ska BP lyckas undvika de två platser som innebär direkt nedflyttning till Elitettan kommer det att krävas toppinsatser från hela laget. Det blir självklart ännu en svår match på Hammarby IP, men vi har sett i några matcher att BP kan störa även lagen i övre delen av tabellen.

– Spelet i respektive straffområde kommer att bli viktigt, konstaterade BPs tränare Marcelo Fernández i en intervju inför matchen. Det gäller att vi är skärpta, håller en hög koncentrationsnivå och är vassa i våra kontringar. Vi vill hitta en variation mellan kontringsspel och lite längre anfallsspel.

Det kan tyckas som en självklarhet att spelet i straffområdet är viktigt, men bakom uttalandet ligger det vi såg i matcherna mot Kalmar och Vittsjö, att BP var för ineffektiva framåt när chanserna kom och att man vid några tillfällen åkte på baklängesmål efter tappad markering i det egna försvaret. Vi hoppas på större framgång i fortsättningen!

I BPs matchtrupp ser vi återkomst för Filippa Wallén och Saga Swedman. Saknas från de senaste matcherna gör Wilma Wärulf och Mathilda Johansson Prakt.

Motståndarna
Hammarbys återkomst i högsta serien 2021 blev mycket framgångsrik. Även om man tappade några placeringar i den jämna serien slutade man ändå endast fyra poäng från en Champions League-plats. Årets säsong inleddes svagt men man har spelat upp sig ordentligt och ligger nu femma med nio poäng upp till tredjeplatsen.

Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP ett extra tillskott i kassan. Det blir också som vanligt live-rapportering på Twitter.

BPs matchtrupp
1 Maddy Talbot (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Shannon Woeller, 6 Emilia Bengtsson, 7 Daniella Famili, 8 Alice Ahlberg, 9 Jennifer Sjösten, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Vaila Barsley, 16 Ella Reidy, 17 Saga Swedman, 18 Ida Bengtsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 24 Filippa Wallén, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan: Omgång 24
Hammarby IF – BP
Fredag 21 oktober, kl. 19:00
Hammarby IP, Södermannagatan, Södermalm