Inför Dam: FC Rosengård – BP

Inför Dam: FC Rosengård – BP

Share

Inför Dam: FC Rosengård – BP

Text: Tore KleistFoto: Henke Råssmo (På bilden: Lovisa Norrby) Nere i Malmö skrivs BP-historia på måndag kväll då damlaget gör sin allsvenska debut. Inför mötet med FC Rosengår ...

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Lovisa Norrby)

Nere i Malmö skrivs BP-historia på måndag kväll då damlaget gör sin allsvenska debut. Inför mötet med FC Rosengård har vi bytt några ord med långvariga BP-profilen Lovisa Norrby.

Det är nu dags för BP att träda in i den svenska fotbollens finrum. Utmaningen kunde knappast vara större; svenska mästarna Rosengård tar emot på Malmö IP. BPs mittback Lovisa Norrby började i klubben i ungdomslagen och har varit med i utvecklingen från Division 1 till högsta serien.
Kan du klä känslan i ord, Lollo?
– Det är fantastiskt att få ha varit med på den här resan från u-laget för att sedan bygga från Division 1 till allsvenskan. Det är alltid något speciellt att få vara med och ta upp ett lag till en högre division och att få ha gjort det två gånger känns otroligt roligt! Att få vara med BPs första säsong i allsvenskan är något man drömt om.
Finns det någon speciell ledare från din karriär som vi kan passa på att lyfta?
– Jag vill verkligen hylla Göran Pettersson som varit varit med sedan jag kom hem från USA. Han har varit ovärderlig i min personliga utveckling de senaste åren.
Ni har kört många olika kombinationer av mittlås under försäsongen. Det är konkurrens?
– Ja, alla har fått testa att spela med varandra så vi har spelat ihop oss bra vilket känns tryggt. Det är hög konkurrens på alla platser i år så det gäller att ge allt varje vecka. Det är förstås peppande då vi gör varandra bättre och vi kan lära och utvecklas av spelare med ännu mer erfarenhet.
Slutligen, känslan inför måndagens match?
– Det är en väldigt spännande och utmanande premiär. Kul att verkligen komma in i tempot direkt! Vi har inget att förlora utan det är bara att gå ut och göra vårt absolut bästa i alla situationer!

Assisterande tränare Daniel Gunnars rapporterar om en förväntansfull och laddad stämning i truppen.
– Efter en försäsong med många träningar och matcher är det äntligen dags för seriepremiär!

Motståndarna
FC Rosengård har sina ursprungliga rötter i föreningen Malmö Boll- och Idrottsförening. Efter många turer med olika föreningskonstellationer inkluderar nu verksamheten dam-, herr och -ungdomsfotboll. Man kan visa upp tolv SM-guld, det senaste 2021.

Biljetter till matchen köpes här. Matchen direktsänds på TV6 och streamas av Viaplay. BP Media är på plats för live-rapportering på Twitter.

BPs matchtrupp…
..är inte klar i skrivande stund.

OBOS Damallsvenskan, omgång 1
FC Rosengård – BP
Måndag 28 mars kl 19.00
Malmö IP, Pildammsvägen 10, Malmö