Inför Dam: BP – Djurgårdens IF

Inför Dam: BP – Djurgårdens IF

Share

Inför Dam: BP – Djurgårdens IF

Årets matchande drar igång på lördag när miniturneringen Volkswagen Stockholm Challenge inleds med match mellan BP och Djurgårdens IF. I BPs matchtrupp finns tre nyförvärv med, bl ...

Årets matchande drar igång på lördag när miniturneringen Volkswagen Stockholm Challenge inleds med match mellan BP och Djurgårdens IF. I BPs matchtrupp finns tre nyförvärv med, bland annat Frida Boriero som så sent som i fjol spelade i blårandigt.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Årets första match för BP spelas på lördag eftermiddag inne i Tele2 Arena. Mötet utgör ena semifinalen i miniturneringen Volkswagen Stockholm Challenge där även AIK och Hammarby IF medverkar. BP ställs inför en rejäl utmaning mot de tre allsvenska Stockholmslagen i turneringen som var tänkt att gå av stapeln redan förra våren då ordinarie seriespel blev uppskjutet. Som bekant ställdes allt matchspel så småningom in ända fram till juni, men nu är det dags! Båda semifinalerna spelas under lördag eftermiddag och sänds via Sportbladet Live (Plus-tjänst). Final och bronsmatch avgörs sedan söndag 14 februari, även detta i Johanneshov.

Lördagens lagkapten Mathilda Johansson Prakt om läget inför premiären:
– Nu blir det kul att komma igång med matcher; det är spännande att få allsvenskt motstånd direkt. Truppen är inne i en tuff träningsperiod med en hel del fokus på styrka och kondition. Vi behöver också hitta tillbaka till grundspelet på plan igen och att spela ihop oss som ett lag. Jag tycker vi har kommit en bra bit på vägen och träningsmatcherna blir viktiga för att kunna se vad vi behöver fokusera lite extra på framöver och vad vi gör bra. Stämningen i gruppen är bra och det finns mycket vilja på träningarna att hela tiden utvecklas. Vi är ett härligt gäng, med nyförvärv som jag tycker har kommit in på ett bra sätt i gruppen. Det känns som vi är taggade inför morgondagens match och det är alltid roligt med ett derby! 

I matchtruppen finns tre av nyförvärven med, nämligen målvakten Lovisa Koss, mittfältaren Frida Boriero (tidigare DIF) och anfallaren Klara Andrup. Glädjande nog är även Daniella Famili med efter sin långtidsskada och vi välkomnar även U-truppens Sofia Norrby (jodå, lillasyster till Lovisa).

Motståndarna…
… Djurgårdens IF behöver som förening ingen närmare prestation. Förra året slutade man nia i Damallsvenskan, endast en poäng före nedflyttade Umeå IK. Ett av årets nyförvärv som BP-försvaret vet att man behöver ha kontroll på är Hayley Dowd som de två senaste säsongerna i Elitettan noterades för hela 48 mål för Morön BK. Mer om läget inför matchen kan läsas på DIF:s hemsida.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Matilda Nildén, 13 Klara Andrup, 15 Maja Wiklander, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 27 Frida Boriero, Sofia Norrby (U-truppen)

Volkswagen Stockholm Challenge, semifinal
BP – Djurgårdens IF
Lördag 6 februari kl 13.00
Tele 2 Arena (inga biljetter säljs)