Inför BP – Tyresö FF: Final i Victoria Cup!

Inför BP – Tyresö FF: Final i Victoria Cup!

Share

Inför BP – Tyresö FF: Final i Victoria Cup!

Grimsta IP är arena för torsdagens final i distriktscupen Victoria Cup. Ett revanschlystet Tyresö utmanar hemmalaget som förbereder sig för kommande kvalmatcher, men även gärna bär ...

Grimsta IP är arena för torsdagens final i distriktscupen Victoria Cup. Ett revanschlystet Tyresö utmanar hemmalaget som förbereder sig för kommande kvalmatcher, men även gärna bärgar hem en pokal till prissamlingen på Grimsta.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

BP vann ju mot Bollstanäs efter straffsparksläggning i semifinalen i Victoria Cup. På torsdag kväll vankas det final på Grimsta mot Tyresö FF som vann sin semifinal mot Hässelby SK. Det väntar som bekant även snart Elitettan-kval för BP och även om det blir tätt med matcher (sista seriematchen mot Älta på söndag) är tränaren Marcelo Fernández nöjd:
-Matchen kommer bra i vår planering inför kvalmatcherna. Det blir en tuff utmaning mot ett bra lag, där vi förväntar oss mycket kamp om bollinnehavet. Som vanligt har vi en del skador och sjukdomar, men Fia Grönborg och Johanna Lindell är tillbaka i truppen och vi hoppas på mer speltid för Eldina Ahmić, som kom in i andra halvlek mot P18.

Tyresö kommer säkert till Grimsta med stor revanchlusta. Dels tappade de ganska tidigt i höst chansen att vinna serien, dels förlorade de båda matcherna mot BP. Hur är det hos hemmalaget? Är ni sugna på en pokal?
– Mycket sugen! säger tränare Fernández
– Väldig taggad och förväntansfull! fyller högerbacken Emilie Eriksson i.

Victoria Cup…
…är Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. I finalen blir det alltså inga handikappstraffar. Tyresö har vunnit cupen två gånger, 2009 och 2016, och BP tog hem pokalen 2007.

Motståndarna:
Tyresö FF bildades 1971 och de största sportsliga framgångarna nådde damlaget under tidigt 2010-tal med SM-guld 2012 och Champions League-final 2014. Klubben hamnade dock i ekonomiska bekymmer och damlaget blev tvångsnedflyttat från Damallsvenskan. Förra säsongen kom laget femma i Division 1 Södra Svealand, och i år kommer det bli en tredjeplats efter BP och Sätra.

Välkomna att se kampen om pokalen!

Matchen livesänds via BP:s hemsida (klicka här).

BP:s matchtrupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 18 Emilie Eriksson, 14 Emelie Joelsson, 4 Felicia Thörngren, 12 Fia Jonsson, 13 Filippa Wallén, 15 Rebecka Lundblad Roth, 5 Fia Grönborg, 17 Estibaliz Montes de Oca, 10 Eldina Ahmić, 21 Michelle Rojas Flores, 22 Johanna Lindell, 3 Michaela Larsson, 27 Daniella Novaković, 25 Elin Sjölander

Matchinfo Victoria Cup:
BP – Tyresö FF
Torsdag 4 oktober kl 19.30
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré