Inför BP – Täby FK: Hårt arbete i jakten på ny seger

Inför BP – Täby FK: Hårt arbete i jakten på ny seger

Share

Inför BP – Täby FK: Hårt arbete i jakten på ny seger

BP laddar för en ny hemmamatch när Täby FK besöker Grimsta på lördag. För båda lagen är varje poäng viktig framöver i ansträngningarna för att vinna serien respektive att undvika n ...

BP laddar för en ny hemmamatch när Täby FK besöker Grimsta på lördag. För båda lagen är varje poäng viktig framöver i ansträngningarna för att vinna serien respektive att undvika nedflyttning, så vi kan förvänta oss två viljestarka elvor. Senare under dagen ger sig Alexsandra Lobanova iväg österut på sitt landslagsäventyr.

Text: Tore Kleist
Foto: Pato Montes de Oca

I söndagens match mot Södersnäckorna var BP:s insats något svagare än i de tidigare matcherna efter sommaren. Det blev ändå seger med 3-1 efter tre fina mål, och precis det, att vinna även när man inte är på topp kan visa sig bli det som avgör vilka som ligger främst när serien är färdigspelad. Nu gäller det att gå in i lördagsmatchen med fullt fokus och maximal arbetsinsats från första minuten.
-Jobbet måste göras ordentligt, inte minst i återerövringsfasen, säger BP:s sportchef Staffan Jacobsson. Vi måste också vara noggranna i våra defensiva omställningar. På längre sikt gäller det att komma väl förberedd till varje träning och match om vi ska nå vårt mål i höst.

Som hemsidan har rapporterat har BP:s Alexsandra Lobanova blivit kallad till en landslagssamling med det ryska F19-landslaget.
-Jo, det är en samling med både träning och matcher, och jag åker till Moskva på lördag efter matchen. Jag är född i Sverige men har hela släkten i Ryssland, så jag har varit där många gånger under barndomen.
Du har tidigare även fått dra på dig den blågula landslagsdressen, inte sant?
-Ja, 2016 var jag med på ett F16-läger på Bosön, men då var det bara träningar och internmatcher. (Filippa Wallén var kallad till samma läger, reds anm)
Du har fått mer speltid i höst än tidigare. Hur har det varit?
-Jättekul förstås, men det var lite nervöst att gå in i mittförsvaret, eftersom jag spelade ytterback hela våren. Samtidigt har jag ju spelat i innerback tidigare så det var ju bara att ta chansen! Jag kommer in i det mer och mer för varje match och träning, och får mycket hjälp av inte minst Felicia Thörngren och Nichole Persson.

Motståndarna
Täby Fotbollsklubb bildades 2012, då fotbollssektionerna från Täby IS och IFK Täby slogs ihop. Verksamheten är växande och föreningen har nu ca 120 lag i alla åldersgrupper. Damseniorerna kom 2017 fyra i Division 1 Norra Svealand. Nu ligger man på nionde plats med fyra poäng ner till Boo under nedflyttningsstrecket. I våras möttes BP och Täby i två matcher på Tibblevallen. Det blev två BP-segrar, 3-1 i serien och 4-0 i Victoria Cup.

Några spelare saknas i BP:s matchtrupp på grund av skador. Däremot ansluter det senaste nyförvärvet Aicha Faiqi, som ni kan läsa mer om här, och tre spelare från F19-truppen. Det har dock blivit klart att Malin Broberg nu lämnar Grimsta för spel i AIK.

Som vanligt livesänds matchen via BP:s hemsida (klicka här).

BP:s matchtrupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 2 Agnes Bergling, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 15 Rebecka Lundblad Roth, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 17 Estibaliz Montes de Oca, 12 Fia Jonsson, 11 Aisha Faiqi, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 27 Daniella Novaković, Emelie Fonseca, Angelica Kreüger, Julia Siljeholm

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
BP – Täby FK
Lördag 25 augusti kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Entréavgift: 50:-