Inför BP – Sätra SK: Chans att säkra seriesegern
Lovisa Norrby och Filippa Wallén är två av de som skrivit på för 2018. Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Sätra SK: Chans att säkra seriesegern

Share

Inför BP – Sätra SK: Chans att säkra seriesegern

När tre omgångar återstår i Division 1 Södra Svealand har BP sju poängs marginal ner till enda hotande laget Älvsjö AIK. Det betyder att en lördagsseger mot Sätra SK på Grimsta sku ...

När tre omgångar återstår i Division 1 Södra Svealand har BP sju poängs marginal ner till enda hotande laget Älvsjö AIK. Det betyder att en lördagsseger mot Sätra SK på Grimsta skulle säkra seriesegern och en plats i kvalet till Elitettan.

Tränaren Marcelo Fernández hoppas förstås på ett bra resultat, men varnar för Sätra som efter en svängig säsong nu ligger på tredje plats.
-Sätra spelar fysiskt och är duktiga på andrabollar. Som alltid gäller det för oss att vara noggranna och metodiska i både anfall och försvar. 
I senaste matchen mot Boo kom nyförvärvet Mathilda Prim in i andra halvlek, och Michelle Rojas Flores var tillbaka efter sin smäll i huvudet i AIK-matchen. Båda finns med i den stora trupp som Fernández har tagit ut inför lördagen:
-Konkurrensen är stenhård i truppen nu, och jag vill se lojalt jobb från alla spelare i nittio minuter.

Motståndarna
Sätra SK som grundades 1967 har idag bara bandy och fotboll kvar på programmet. Sedan 1980-talet bedrivs ingen herr- eller pojkfotboll, utan man fokuserar helt på dam- och flicksidan. Man hade sin hittills mest framgångsrika period i slutet 1970-talet, med tre säsonger i Allsvenskan. Förra året kom man tvåa i Division 1 Södra Svealand, och i år började det mycket bra med sju segrar på åtta matcher. Under juni kom en svacka med endast två poäng på fem matcher, bland annat vann BP med 2-1 på Sätra bollplan. Det har blivit en uppryckning under hösten, men i och med förlusten senast mot Telge är nu chansen till kvalspel borta.

Det var över 3000 åskådare på Grimsta i tisdags. Kom nu gärna och stötta BP även i den fortsatta jakten på en Elitettan-plats. Avspark på Grimsta 13.00, fri entré. Välkomna!

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci Dahlberg, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Mathilda Prim, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Fia Grönborg, Eldina Ahmić, Isabell Hammarbäck, Daniella Novaković, Michaela Larsson, Michelle Rojas Flores, Estibaliz Montes de Oca, Madicken Stigberg

Matchinfo:
BP – Sätra SK
Lördag 16 september 13.00
Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby