Inför BP – P18 IK: Dags för höstens hemmapremiär
Tränare och sportchef --- Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – P18 IK: Dags för höstens hemmapremiär

Share

Inför BP – P18 IK: Dags för höstens hemmapremiär

Efter två fina bortavinster sedan sommaruppehållet är det äntligen dags för match på Grimsta, och chans för hemmapubliken att få bekanta sig med de nya ansiktena som BP:s ledarduo ...

Efter två fina bortavinster sedan sommaruppehållet är det äntligen dags för match på Grimsta, och chans för hemmapubliken att få bekanta sig med de nya ansiktena som BP:s ledarduo har lockat till Västerort.

Efter förlusten av flera spelare under sommaren har  Staffan Jacobsson (sportchef) och Marcelo Fernández (tränare) jobbat hårt med att fylla luckorna i truppen. Nyförvärven Emma Salomonsson, Emelie Eriksson och Estibaliz Montes da Oca har alla fått speltid i höststarten, liksom Emelie Joelsson som har lyfts upp från F19-laget. På lördag får Grimstapubliken tillfälle att se det delvis nykomponerade laget, när P18 från Visby kommer på besök.

Inför säsongen tippade Jacobsson att 5-6 lag skulle kunna blanda sig i toppstriden i Division 1 Södra Svealand.
-Tabellen ser ut ungefär som jag har förväntat mig. Det är de tippade lagen som finns på övre halvan. Vi var kanske det enda lag som, åtminstone utåt, hade den uttalade målsättningen att vinna serien. Vi är med där uppe, men det kan snabbt gå åt fel håll om vi inte är noggranna. Allt har betydelse, inte bara själva träningen utan också arbetet med rehabilitering och de mentala förberedelserna.
Vi hade många nya spelare och har även under säsongen haft stor rotation i truppen. Det är förstås tungt att tappa givna startspelare, men jag tror att vi har goda möjligheter att fortsätta att förbättra spelet under hösten, även med de nyförvärv vi har.
Är det någon spelare som har överraskat extra positivt hittills?
-Det är många som har varit mycket bra, men jag vill ändå nämna skåningarna Sofia Nilsson och Isabell Hammarbäck som vecka efter vecka levererar bra prestationer. Daniella Novakovic kan nämnas som exempel på spelare som visat mycket fin utveckling under säsongen.

Motståndarna
P18 IK grundades redan 1905, då som I27 IK, som en idrottsförening på det dåvarande infanteri-regementet. Under 1900-talet bytte regementet namn och inriktning ett par gånger och 1963 togs namnet P18 IK. Regementet lades ner 2004, men klubben har kvar sin verksamhet, som sedan 1982 endast omfattar dam- och flickfotboll.
Vårsäsongens möte i Visby slutade med 5-2-seger för BP, efter fyra mål av Michaela Larsson. Inför matchen berättade P18:s tränare Per Olsson Appelgren att man siktade på minst en fjärdeplats i år. Året har bjudit på skiftande resultat, och tabellplaceringen är lite sämre än förhoppningen. Efter den senaste hemmaförlusten mot Telge ligger laget på en sjundeplats.
Vi skickar väl ett extra ”Välkommen till Grimsta” till tränare Olsson Appelgren som spelade i BP 1996, efter en sejour i AIK.

Avslutningsvis konstaterar Staffan Jacobsson:
-Vi leder serien och har det i våra egna händer nu. Förhoppningsvis kan det komma lite fler supportrar till Grimsta för att stötta oss under hösten! 

Till att börja med är alla varmt välkomna till Grimsta på lördag. Det finns tak till alla! (Observera den tidiga starttiden)

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Dahlberg Ayranci, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Filippa Wallén, Emelie Joelsson, Eldina Ahmic, Isabell Hammarbäck, Daniella Novakovic, Michaela Larsson, Estibaliz Montes da Oca, Emelie Eriksson, Michelle Rojas Flores, Madicken Stigberg

Matchinfo:
BP – P18 IK
Lördag 12 augusti 12.30
Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby