Inför BP – Morön BK

Inför BP – Morön BK

Share

Inför BP – Morön BK

Det blir mycket folk på Grimsta på lördag när BP, iförda de specialdesignade BrommaGirls-tröjorna, tar emot Morön BK. Artister, gamla BP-stjärnor och annat kul kryddar tillställni ...

Det blir mycket folk på Grimsta på lördag när BP, iförda de specialdesignade BrommaGirls-tröjorna, tar emot Morön BK. Artister, gamla BP-stjärnor och annat kul kryddar tillställningen som förhoppningsvis kan toppas med BPs första trepoängare.

Text: Tore Kleist
Foto: Pato Montes de Oca

Till lördagens match laddar BP för folkfest på Grimsta när man möter Morön BK i sjunde omgången av Elitettan. Vi frågar Daniella Novaković och Michaela Larsson om tankarna inför matchen.
-Det blir en riktigt rolig och häftig match där vi kommer att göra allt för att ta tre poäng, säger Larsson. Elitettans nivå är som jag hade förväntat mig, men förhoppningsvis lossnar målskyttet för oss nu.
-Nej, jag är absolut inte heller förvånad att matcherna har sett ut som de har gjort, säger Novaković. Vi har två säsonger bakom oss där vi har fört matcherna och skapat massor av chanser. Vi fortsätter ändå att tro på vår spelidé och jobbar hårt oavsett resultat, och jag tror att fler poäng kommer att ramla in, kanske redan i lördagens speciella match!

I förlustmatchen mot AIK blev Emilie Eriksson skadad, och BP har under våren haft en del andra skador och sjukdomar. Matchtruppen inför lördagen är ännu på fredag eftermiddag inte släppt, men vi kanske kan gissa att sommargästerna från USA, Julia Olsson och Lovisa Norrby än en gång kommer att finnas med.
Uppdatering fredag kväll: Emilie Erikson är glädjande nog med i truppen, liksom Michelle Rojas Flores. Se nedan för fullständig matchtrupp.

Motståndarna
Morön Bollklubb från Skellefteå bildades 1935, till en början som en ren fotbollsklubb. Så småningom breddades programmet med bland annat bandy och skidåkning, och under drygt 40 år var klubben sammanslagen med Bergsbyns SK. Sedan 1987 är det åter Morön BK som gäller och bara fotboll. Damfotbollen debuterade i seriespel 1983, och 2018 gick man genom Division 1 Norrland med idel segrar. Sedan fyllde man på den imponerande raden med ytterligare två vinster i kvalet mot Bollstanäs. Elitettan har börjat bra för laget med tre segrar och tre förluster, vilket innebär en fin fjärdeplats. Med andra ord väntar ännu en tuff utmaning för BP.

Lördagen med match och manifestation för tjejers möjligheter inom fotbollen ser ut att kunna bjuda på ett finfint publikrekord för BPs damlag. Inbjudna artister och gamla BP-stjärnor kryddar arrangemanget som genomförs i samarbete med Nike och Stadium. Det hela startar kl 12. Läs mer om arrangemanget på hemsidan och på Facebook, och om kampanjen ”The Future is Equal” i detta pressmeddelande.

Välkomna till Grimsta på lördag! Laget behöver ditt stöd! Avspark kl 13.

Säkra din biljett billigast via den här länken eller via appen BP Live.
Som vanligt streamas matchen via BPTV Live.

BPs matchtrupp:+
1 Josephine Frigge (mv), 20 Nichole Persson (mv), 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 16 Mathilda Prim, 18 Alice Carlsson, 13 Filippa Wallén, 14 Emma Lillbäck, 10 Eldina Ahmić, 7 Michelle Rojas Flores, 11 Aisha Faiqi, 19 Emilie Eriksson, 24 Julia Olsson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novaković, 12 Fia Jonsson, 3 Michaela Larsson, 21 Tempest-Marie Norlin,

Elitettan, omgång 7
BP – Morön BK
Lördagen 25 maj kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Biljetter, förköp: Vuxna 50:- / Pensionär, ungdom 30:- ; på plats: 80:-/50:- (ej kontanter)