Inför BP – IK Frej Täby: Serien vänder med derbykänsla
BPs målskyttar i senaste mötet med IK Frej. Foto: Henke Råssmo

Inför BP – IK Frej Täby: Serien vänder med derbykänsla

Share

Inför BP – IK Frej Täby: Serien vänder med derbykänsla

Halva Superettan 2017 är spelad och när vi kliver in i "andra halvlek" ligger BP på uppflyttningsplats som serieledare. Det är lika många matcher kvar att spela och hösthalvan inle ...

Halva Superettan 2017 är spelad och när vi kliver in i ”andra halvlek” ligger BP på uppflyttningsplats som serieledare. Det är lika många matcher kvar att spela och hösthalvan inleds hemma på Grimsta med lite derbykänsla mot IK Frej Täby. Avspark 16.00 lördag 29 juli.

BP kommer stärkta från 5-0 mot Åtvidabergs FF på bortaplan. Kevin Kabran var påpasslig när han snodde bollen av Åtvidabergs-försvaret och inledde målskyttet. Jack Lahne blev sedan historisk när han avslutade målskyttet till 5-0 i den sista spelminuten. Jack Lahne är nu den yngste spelaren att göra mål i BPs Herrlag.


Erik Figueroa var avstängd senast men är nu tillbaka och spelbar. Spelartruppen är i övrigt komplett med full tillgång till samtliga spelare.

Joakim Runnemo, tidigare i BP, och Erik Figueroa, tillbaka efter avstängning, i duell i vårmötet. Foto: Erik Bjernulf

Motståndare:
Beröringspunkterna mellan BP och IK Frej Täby är flera. En snabb titt i spelartruppen ger oss sju namn på spelare med förflutet i BP, detta tillsammans med att Roberth Björknesjö lämnat rollen som Sportchef Herr i BP och nu är Manager i IK Frej Täby. Björknesjö kommer inte att medverka på IK Frejs bänk på lördag.

IK Frej har haft en tuff, resultatmässig, säsong och återfinns idag på nedflyttningsplats med tio inspelade poäng på femton matcher. Till kvalplats är det fem poängs differens. Tabelläget är dock inget skäl för underskattning, Frej är ett kompetent lag med flera spelare som kan avgöra matcher och ett grundspel som kan ställa till problem. I senaste matchen blev det förlust hemma mot Dalkurd FF med 3-0, i en match där Dalkurd visade skillnaden på topplag och bottenlag, i de avgörande lägena var man lite skarpare och man satte sina chanser.

Matchinfo:
BP – IK Frej Täby
lördag 29 juli 16.00
Grimsta

Förköp: brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se.

Martin Falkeborn, tidigare BP, och Christopher Brandeborn i vårmötet. Foto: Erik Bjernulf