Inför BP – IFK Kalmar

Inför BP – IFK Kalmar

Share

Inför BP – IFK Kalmar

På lördag är det dags för BPs näst sista hemmamatch i Elitettan. Går det bra kommer det finnas anledning att fira ordentligt för föreningen och dess supportrar! Text: Tore Klei ...

På lördag är det dags för BPs näst sista hemmamatch i Elitettan. Går det bra kommer det finnas anledning att fira ordentligt för föreningen och dess supportrar!

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Michelle Rojas Flores & Eldina Ahmić)

Säsongen går nu in i sitt slutskede. Det är redan klart att Sundsvall och Borgeby blir utan lag i Elitettan nästa år, men BP har chansen att säkra kontraktet på lördag. Vissa kan vara vidskepliga och inte tycka att man ska prata så mycket om det i förväg, men här gäller det att samla supporterskarorna för att stötta laget! BP har klart bättre facit på hemmaplan och med starkt stöd från läktarna ökar chansen att det kan bli seger mot IFK Kalmar. Tre poäng skulle innebära att man redan på lördag kan fira. Asarums IF är elva poäng efter så vinner de inte sin match som spelas samtidigt är det avgjort även vid en BP-förlust.

Det är ganska många förändringar i truppen sedan förra matchen, med en del nya skador och en del efterlängtade återkomster. Det är verkligen kul att se bredden duon Staffan Jacobsson och Marcelo Fernández fått till i laget!

Motståndarna
IFK Kalmar bildades 1970 med flera idrotter på programmet och satte igång damfotbollen redan 1972. Sedan 2005 är det endast dam- och flickfotboll som gäller, med högkvarter på Gröndals IP. 2018 spelade laget för första gången i högsta divisionen. Det steget visade sig vara väl stort och säsongen slutade med en sistaplats och nedflyttning. I vårens match i Kalmar blev det 1-1 efter att Eldina Ahmić kvitterat för BP i matchens slutskede. För närvarande ligger småländskorna på en fin femteplats efter nio matcher utan förlust, faktiskt med en teoretisk chans till uppflyttning.

Varmt välkomna till en match mellan två av seriens bästa lag under hösten! Avspark klockan fyra.

Biljett ordnas enklast och billigast via bp.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live. Som vanligt kan matchen även ses via BPTV Live och följas i BPs sociala medier.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Kaisa Nilsson (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 5 Maja Wiklander, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 11 Aisha Faiqi, 13 Filippa Wallén, 15 Rebecka Lundblad Roth, 16 Mathilda Prim, 17 Estibaliz Montes de Oca, 18 Alice Carlsson, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Daniella Novaković

Elitettan, omgång 23
BP – IFK Kalmar
Lördag 28 september kl 16.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby
Biljetter, förköp: Vuxna 50:- / Pensionär, ungdom 30:- ; på plats: 80:-/50:- (ej kontanter)