Inför BP – Hammarby IF

Inför BP – Hammarby IF

Share

Inför BP – Hammarby IF

Skjut upp Bajens firande! Det är BPs mantra inför sista hemmamatchen i Elitettan som ingår i Grimstas superlördag. Det handlar förstås ändå allra mest om att prestera bra fotboll ...

Skjut upp Bajens firande! Det är BPs mantra inför sista hemmamatchen i Elitettan som ingår i Grimstas superlördag. Det handlar förstås ändå allra mest om att prestera bra fotboll i slutet av säsongen, och knipa en så bra placering som möjligt i sluttabellen.

Text: Tore Kleist
Foto: Pato Montes de Oca
(På bilden: Michaela Larsson mot Sundsvall)

Efter den klara segern i Sundsvall förra lördagen är det nu dags för sista hemmamatchen för BP, och läge för en ny revansch. Hammarby IF, som besegrade BP i seriepremiären med 4-0 kommer till Grimsta på lördag för att försöka säkra uppflyttning till högsta serien. För att laget från Söder ska klara detta krävs dock antagligen seger mot BP, som siktar på att avsluta serien med två segrar och klättring i tabellen och därmed åtminstone skjuta upp Hammarbys firande. Förutsättningarna för toppstriden gås igenom på Hammarbys hemsida. BPs slutplacering kan om allt faller på plats fortfarande bli så bra som en sjätteplats men mer troligt är någonstans i spannet 8-11.

Se gärna avsnitt 4 av det nya fotbollsmagasinet ”3 femme 2” där BPs tränare Marcelo Fernández är gäst och får chansen att prata lite om BPs säsong i Elitettan. Programmet, som har OBOS Damallsvenskan som avsändare och BP-bekantingen Lisa Ek som fast gäst, kan förresten varmt rekommenderas för alla fotbollsintresserade.

Motståndarna
Hammarby IF är som förening välkänd i Stockholmsidrotten. Man drog igång damfotbollen 1970 och har gjort många säsonger i högsta serien. Det blev SM-guld 1985 och cupsegrar både 1994 och 1995, men de senaste åren har man pendlat mellan Damallsvenskan och Elitettan och 2018 blev det åter nedflyttning till Elitettan. Med två omgångar kvar ligger man tvåa och har fyra poäng ner till IK Uppsala som man möter i sista matchen nästa helg.

Matchen inleder en späckad Grimstadag där både herrlaget och P19-laget spelar viktiga matcher. Varmt välkomna! Avspark klockan halv ett.

Biljett ordnas enklast och billigast via bp.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live. Matchen sänds via Aftonbladet TV (Plus-tjänst) och kan förstås också följas i BPs sociala medier.

Uppdatering fredag kväll – BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 26 Rebecka Ayranci Dahlberg (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 5 Maja Wiklander, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 10 Eldina Ahmić, 11 Aisha Faiqi, 13 Filippa Wallén, 14 Emelie Fonseca Johansson, 15 Rebecka Lundblad Roth, 17 Estibaliz Montes de Oca, 18 Alice Carlsson, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 25 Sara Eriksson, 27 Daniella Novaković

Elitettan, omgång 25
BP – Hammarby IF
Lördag 19 oktober kl 12.30
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby
Biljetter, förköp: Vuxna 50:- ; på plats: 100:- (ej kontanter)