Inför BP – Åtvidabergs FF: Dags bryta negativ trend
Foto: Erik Bjernulf

Inför BP – Åtvidabergs FF: Dags bryta negativ trend

Share

Inför BP – Åtvidabergs FF: Dags bryta negativ trend

Två lag som båda vill bryta en negativ trend möts på Grimsta lördag eftermiddag. BP tar emot Åtvidabergs FF i den tjugofjärde omgången av Superettan 2017. BP återfinns alltj ...

Två lag som båda vill bryta en negativ trend möts på Grimsta lördag eftermiddag. BP tar emot Åtvidabergs FF i den tjugofjärde omgången av Superettan 2017.

BP återfinns alltjämt i den absoluta toppen av tabellen, trots att de fyra senaste matcherna inte gett de resultat laget hoppats på. Spelmässigt har det sett bra ut, men i situationer då BP under vårhalvan av säsongen hade stolpe in, har det istället varit stolpe ut under sensommaren. En lång säsong har även gett avstängningar och småskador som gör att BP inte kunnat mönstra samma matchtrupp från match till match under den senaste perioden.

Till matchen mot Åtvidabergs FF kan vi konstatera att mittbacken Carl Starfelt är avstängd efter att ha samlat ihop tre varningar under säsongen.

Motståndare:
Åtvidabergs FF är den klassiska klubben med Facit i hand under 60- och 70-talet. Storhetstiden ligger en bra bit tillbaka i tiden men laget har prenumererat på deltagande i Allsvenskan även in på 2010-talet. Just nu genomgår klubben en generationsväxling och följden har blivit att laget fått kämpa i Superettans nedre regioner. Laget kryddas av talanger som går på ortens fotbollsgymnasium, bland annat Piteå-sonen Simon Marklund som blommat ut som en tongivande spelare i Åtvidaberg under sommaren och hösten.

Starka BP kopplingar finns också, på mittfältet spelar Alberto Catenacci som lämnade BPs U19 inför säsongen 2016, Alberto är även storebror till Matteo Catenacci som återfinns i BPs U19-trupp med flertalet matcher i U21-serien på meritlistan. I anfallet finns numera Emil Bellander som under 2015 var inlånad till BP från Gefle IF.

Matchinfo Superettan
BP – Åtvidabergs FF
Lördag 23 september 16.00
Grimsta

Förköp din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se