Inför BP – Älvsjö AIK: Premiärdags mot flerfaldiga mästare
Foto: Erik Bjernulf

Inför BP – Älvsjö AIK: Premiärdags mot flerfaldiga mästare

Share

Inför BP – Älvsjö AIK: Premiärdags mot flerfaldiga mästare

Nu är det äntligen dags för seriepremiär för vårt damlag i Division 1 Södra Svealand. På långfredag klockan 13.00 gästas Grimsta av den klassiska klubben Älvsjö AIK. Älvsjö AIK ...

Nu är det äntligen dags för seriepremiär för vårt damlag i Division 1 Södra Svealand. På långfredag klockan 13.00 gästas Grimsta av den klassiska klubben Älvsjö AIK.

Älvsjö AIK bildades redan 1915, och sedan 1993 ryms fotbollen i en egen förening, Älvsjö AIK FF. Föreningens största framgångar nåddes under 1990-talet då damlaget bärgade hela fem raka SM-guld. Från den tiden kan vi minnas namn som Victoria Svensson och Malin Svedberg. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/ Älvsjö.
Förra året slutade laget sexa i Division 1 Södra Svealand, och målet för i år är enligt tränaren Stefan Aletorn att nå en bättre placering.

Finns någon spelare från storhetstiden i klubborganisationen i dag?
-Vi är mycket stolta över den perioden, men ingen av spelarna är aktiv i föreningen i dag. Dock har vi kontakt med några av dem, så det är inte omöjligt att någon gammal profil dyker upp i någon funktion i framtiden.
Hur ser du på möjligheterna att än en gång bli ett allsvenskt topplag?
-Vi arbetar efter en mer försiktig plan. Allsvenskan känns rätt långt borta just nu.

Medan BP som bekant har fått in väldigt många nya ansikten, har omsättningen i Älvsjö varit ganska låg. Fyra nya har tillkommit och två är upplyfta från U-truppen.
-Vi är nöjda med att ha fått behålla flera av spelarna ganska många säsonger nu. Jag vill inte påstå att någon av de nya är mer intressant än någon annan utan vi är väldigt glada över att alla är med och bidrar och konkurrerar om en plats i startelvan. Nu ser vi verkligen fram mot premiären!

BP:s tränare Marcelo Fernández ser Älvsjö som ett av favoritlagen i serien. Han påminner om att de vann mot BP i en tidig träningsmatch i år, och har ett väl samspelat lag.
-Vi har haft en bra träningsperiod på Grimsta, spelat bättre och bättre under försäsongen, och är nu redo och hungriga. Det blir en tuff premiär, men vi tror på oss själva!

Vi hälsar Älvsjö AIK med supportrar, och förstås alla BP-vänner välkomna till Grimsta på fredag!

Preliminär trupp:
Rebecka Dahlberg, Nichole Persson, Julia Olsson, Joy Mertzig, Alexandra Lobanova, Sanna Norlander, Lovisa Norrby, Filippa Wallén, Isabell Hammarbäck, Eldina Ahmic, Michaela Larsson, Therese Dahlberg, Sofia Albertsson, Maja Edlund, Madicken Stigberg, Daniella Novakovic, Fia Jonsson, Michelle Rojas Flores

Text: Tore Kleist