Inför AIK – BP

Inför AIK – BP

Share

Inför AIK – BP

Skytteholms IP i Solna är målet för helgens bortaresa. BP fortsätter att jaga första segern i Elitettan, nu med två gamla Grimstabekantingar på plats för att förstärka truppen. ...

Skytteholms IP i Solna är målet för helgens bortaresa. BP fortsätter att jaga första segern i Elitettan, nu med två gamla Grimstabekantingar på plats för att förstärka truppen.

Text: Tore Kleist
Foto: Pato Montes de Oca

BP har tre raka oavgjorda i Elitettan, och ligger med sina tre poäng på trettonde plats. På lördag väntar en kort resa till Solna, där tabellfyran AIK tar emot. Senast mot Mallbacken blev det årets första hållna nolla.
-Det känns förstås bra efter att vi hade släppt in mål i varje match tidigare, säger BPs mittback Alice Carlsson. Jag åkte ändå hem besviken, då jag tycker att vi skulle ha haft med tre poäng, framför allt efter en fin första halvlek.
Hur känns det med ett Stockholmsderby på lördag?
-Jag är ju inte från Stockholm, men jag förstår på snacket i omklädningsrummet att det finns speciella känslor. Vi har ju flera som har spelat i AIK tidigare.
En av de som tidigare har representerat AIK är Filippa Wallén som mot Mallbacken klev upp ett snäpp från sin normala vänsterbacksplats.
-Ja, det var roligt och spännande. Jag har ju spelat ganska offensivt som back, men det var kul att ha en annan roll och inte ha hela planen framför sig. Jag gillade att riktigt kunna tokpressa!

Sommaren närmar sig och det brukar betyda att sommarlovslediga USA-studenter är på besök i hemlandet. Den här veckan kan vi hälsa Lovisa Norrby och Julia Olsson välkomna tillbaka i rödsvart. Båda finns med i tränare Marcelo Fernandez matchtrupp.

Motståndarna
Inför säsongen 2018 hade AIK målsättningen att lyfta sig ytterligare och nå en plats i Damallsvenskan. Laget lyckades inte alls leva upp till sina egna förväntningar, och till slut blev det en nionde plats. Årets säsong har börjat ganska bra, med 8-2 mot Lidköping som höjdpunkt, då Therese Simonsson gjorde hela 5 mål. I förra omgången blev det dock förlust mot Kalmar. Senast AIK och BP möttes var i Svenska Cupen i november då AIK vann med 5-1 på Grimsta.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 20 Nichole Persson (mv), 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 16 Mathilda Prim, 18 Alice Carlsson, 19 Emilie Eriksson, 13 Filippa Wallén, 10 Eldina Ahmić, 8 Fia Grönborg, 11 Aisha Faiqi 17. Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novaković, 12 Fia Jonsson, 3 Michaela Larsson, 21 Tempest-Marie Norlin, Lovisa Norrby, Julia Olsson

Elitettan, omgång 6
AIK – BP
Lördagen 18 maj kl 13.00
Skytteholms IP, Huvudstagatan 2D, Solna
Fri entré