Herr U: Inför helgens matcher med P17 och P19.

Herr U: Inför helgens matcher med P17 och P19.

Share

Herr U: Inför helgens matcher med P17 och P19.

Emil Spångberg och Erik Rydén är inne på sluttampen av en lång säsong med P17 och P19. Båda gängen parkerar på en tredjeplats med tre omgångar kvar av slutspelsserierna med bara e ...

Emil Spångberg och Erik Rydén är inne på sluttampen av en lång säsong med P17 och P19. Båda gängen parkerar på en tredjeplats med tre omgångar kvar av slutspelsserierna med bara ett par poäng upp till förstaplatserna. I helgen tar P17 emot Bele-Barkarby hemma på Grimsta IP emedan P19 möter AIK borta, Emil och Erik om det och annat.

Träningsveckan så långt, laget och läget?

Emil: En bra vecka där stämningen varit härlig efter bra insatser och där vi fortsatt förstärka saker vi gjort bra i tidigare matcher. Truppen är redo för att göra en bra prestation som förhoppningsvis leder till tre poäng på söndag. 

Erik: Läget i laget är mycket fint. Vi har en del skavanker men i det stora hela ett mycket starkt manskap. Det finns en härlig energi som vi vill mobilisera ut till planen nu i de tre avslutande omgångarna. Flera spelare spelade i U21 i tisdags så på så sätt har träningsveckan varit kort men intensiv. 

Vilken eller vilka är er framgångsfaktor så långt i säsongen?

Emil: En ung grupp som är villiga att jobba hårt för att få resultat där många olika spelare bidragit på sitt sätt skulle jag säga, blandat med väldigt många individuellt skickliga spelare. Killarna har visat prov på att de är mentalt starka där vi rest oss efter några tunga smällar. 

Erik: Den största framgångsfaktorn har varit spelarna. De är mycket seriösa och noggranna och då blir det tacksamt för oss ledare att leda gruppen. 

Hur är känslan inför avslutningen av serierna? 

Emil: En bra känsla där alla tror på det vi ska göra. Alla är såklart väl medvetna om tabelläget men jag tror att vi gör bäst att fokusera på våra återstående matcher och så får vi se vart det tar oss. Men helt klart väldigt kul för killarna att vara med och tampas om dom ädlaste medaljerna.

Erik: Vi har blivit bättre och bättre som lag och individer under säsongen, som ett resultat av spelarnas seriositet. Förutsättningarna för en bra avslutning på säsongen kan knappast bli bättre, vi vill upp i ringen och köra!

P17

BP – Bele-Barkarby

Söndag 6 okt 13:00

Grimsta IP

P19

AIK – BP

Lördag 5 okt 16:00

Skytteholm