HERR: Ny förlust i svenska cupen
Samuel Leach Holm. Fotograf: Erik Bjernulf

Den andra gruppspelsomgången av svenska cupen slutade även den i förlust för BP när laget gästades av Landskrona BoIS på Grimsta IP. Matchen slutade 3-2 till bortalaget. BP gjo ...

BP gjorde en del förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Örebro SK. Bland annat fick nyförvärvet André Calisir göra sina första minuter i den rödsvarta tröjan när han startade bredvid Amadeus Sögaard som mittback. Kevin Ackermann fick även han spela från start till skillnad från matchen mot Örebro SK.

Första halvlek

Bortalaget Landskrona BoIS var laget som inledde piggast och kunde redan i den fjärde matchminuten ta ledningen efter ett svagt försvarsspel från BP. Målskytt var Ousmane Diawara. Efter den tidiga kallduschen växte BP in i matchen och skapade i den 20:e matchminuten sin första riktiga chans efter att Ludvig Fritzson tagit sig runt på högerkanten innan han hittade Nikola Vasic som dessvärre fick en sämre träff.

Kvitteringen skulle dock komma och det efter att Amadeus Sögaard brutit bollen på mittplan och fortsatt löpa in i offensivt straffområde där han blev nedriven och fixade straff till BP. Straffen tog Oscar Pettersson vara på då han placerade in 1-1.

När matchuret stod på 33 spelade minuter fick Oscar Petersson en möjlighet att göra sitt andra mål för kvällen efter ett vackert anfall från hemmalaget, men skottet resulterade i inspark för Landskrona.

Oavgjort i paus var ett resultat som speglade matchen rätt bra även om BP skapade aningen fler chanser än bortalaget.

Andra halvlek

Om Landskrona BoIS var det lag som inledde den första halvleken bäst så var det ombytta roller i den andra. BP lyckades få till ett bättre kombinationsspel och tränare Olof Mellberg applåderade uppmuntrande laget flertalet gånger. Alexander Jensen var spelaren som skulle få den första möjligheten att förändra resultatet efter en fin djupledsboll från Nikola Vasic, men även denna gång blev resultatet en inspark för Landskrona BoIS.

Trots att den andra halvleken inledningsvis gick hemmalagets väg så var det bortalaget som på nytt skulle ta ledningen. Även den här gången var det ett inlägg från höger som visade sig bli framgångsrikt då Adam Egnell nickade in 2-1 till Landskrona BoIS. Efter ledningsmålet hade BP svårt att få tag i bollen och laget fick istället fokusera på att jaga den.

Med 24 minuter kvar av ordinarie tid genomförde BP ett dubbelbyte då Kevin Ackermann och Ludvig Fritszon ersattes av Richie Omorowa och Marijan Cosic. Dubbelbytet fick inte den effekt på resultatet som Olof Mellberg ville då Landskrona BoIS utökade ledningen till 3-1 i den 74:e matchminuten efter att Melker Widell vek in från vänsterkanten och sköt in bollen vid den första stolpen.

I den 82:a matchminuten fick Liam Tahwildaran göra sin tävlingsdebut för BP på seniornivå efter att ha ersatt Monir Jelassi.

Matchens slutresultat fastställdes av Nikola Vasic som sköt in bollen i mål efter att ha fått bollen från en hög och aggressiv press från Richie Omorowa och hemmalaget. Efter reduceringsmålet lyckades BP skapa lite tryck på Landskrona BoIS via skott utifrån och några hörnor, men bortalaget lyckades hålla undan och matchen slutade till sist med förlust för BP som nu står på 0 poäng efter två matcher spelade.

Nästa match i gruppspelet spelas på lördag, 4 mars 13:00 då vi gästar Djurgårdens IF borta på Tele2 Arena. Köp biljett via diffotboll.ebiljett.nu

Svenska Cupen Herr
BP – Landskrona BoIS
2-3 (1-1)
Mål BP: Oscar Pettersson (28), Nikola Vasic (84) BoIS: Ousmane Diawara (4), Adam Egnell (57), Melker Widell (74)
Varningar BP: Nikola Vasic
Publik: 108
BP:s lag: Filip Sidklev – Monir Jelassi (Liam Tahwildaran, 82), Amadeus Sögaard, André Calisir, Alexander Jensen – Gustav Sandberg Magnusson, Kevin Ackermann (Richie Omorowa, 67), Ludvig Fritzson (Marijan Cosic, 67) – Oscar Pettersson, Nikola Vasic, Samuel Leach Holm