HERR: Klar förlust mot AIK

Det blev en klar förlust under lördagseftermiddagens träningsmatch mot AIK på Grimsta. Gästerna gick upp i en tidig ledning och red sedan vidare på den vågen matchen igenom. ...

Det blev en klar förlust under lördagseftermiddagens träningsmatch mot AIK på Grimsta. Gästerna gick upp i en tidig ledning och red sedan vidare på den vågen matchen igenom. BP kom till en del lägen men hade svårt att komma till riktiga målchanser och hitta nätet.

Matchen inleddes tungt. Bortalaget gick upp i en tidig ledning, genom att tidigare BP-spelare Jonah Kusi Asare placerat in ett inspel från Taha Ayari redan i den femte matchminuten. En tidig uppförsbacke i matchen för BP:s del efter ett par inledande matchminuter med jämnt spel från båda lagen.

Efter målet såg det ut som att BP mer och mer började sig äta sig in i matchen. Med flera bra aktioner och mycket spel på motståndarnas planhalva hade man dock problem att komma till några konkreta målchanser och få utdelning.

Efter en snabb omställning och en olyckosam studs i eget straffområde för BP:s del var det istället AIK som utökade sin ledning i matchminut 24, återigen genom Jonah Kusi Asare. Under halvlekens fortsatta spel var det BP som skapade mest, men man hade fortfarande problem att komma till farliga lägen och utmana AIK:s målvakt Kristoffer Nordfeldt.

Andra halvlek inleddes friskt. Med flera inledande farliga chanser började man närma sig ett reduceringsmål. I den 58:e minuten kom dock AIK i ett farligt kontringsläge som parerades av målvakt Filip Sidklev, men som sedan olyckligtvis misstolkade den efterföljande situationen och plockade upp en hemåtstuds från egen försvarare, vilket resulterade i en indirekt frispark för bortalaget. Bollen slogs i mål av AIK-mittfältaren Abdihakim Ali och ställningen 0-3 var ett faktum, med halvtimmens spel kvar att lira.

Under matchens andra halvlek genomför BP flera byten. Bland annat fick vi se spel från juniorspelarna Charlie Nildén, Philip Pawlowski, Ossian Nordvall och Gustav Renman. Nyförvärvet Frederik Christensen spelade återigen 90 minuter, tillsammans med Alexander Jensen och målvakt Filip Sidklev.

BP försöker men lyckas aldrig riktigt komma till några farliga lägen i motståndarnas straffområde och matchen slutar i en klar 0-3 förlust.